USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Оголошено короткі списки Книги року ВВС-2021

5 Грудня 2021 07:29
ВВС News Україна оприлюднила короткі списки літературної премії Книга року ВВС-2021, Книга року ВВС-Есеїстика-2021 та Дитяча Книга року ВВС-2021. Журі обирало фіналістів серед 39 видань, які увійшли до довгих списків.

Отож, до короткого списку увійшли такі книги: «Раdіо ніч» Юрія Андруховича, «Спитайте Мієчку» Євгенії Кузнєцової, «Магнум» Іллі Макаренка, «Три лини для Марії» Сергія Осоки, «Хто ти такий?» Артема Чеха.

Короткий список у номінації Дитяча Книга року ВВС-2021 має такий вигляд: Володимир Аренєв «Заклятий меч, або голос крові», Юрій Гайдай, Тетяна Гайдай «Швидконіжка і дуже велосипедна пригода», Таня Поставна «Листи з пошти на маяку», Катерина Штанко «Вогняна казка», Петро Яценко «Союз Радянських Речей».

У номінації Книга року BBC-Есеїстика-2021 на перемогу претендують «Світлий шлях: історія одного концтабору» Станіслава Асеєва, «Свіжим оком: Шевченко для сучасного читача» Володимира Діброви, «Компот із патисонів» Ольги Карі, «Про що писати…» Андрія Содомори, «Кулінарна мандрівка в Гетьманщину» Олексія Сокирка.

До журі конкурсу увійшли професорка Національного університету «Києво-Могилянська академія» Віра Агеєва, телеведучий Вадим Карп'як, письменниця, радниця з питань культури ЄБРР Світлана Пиркало, блогер Віталій Чепинога, головна редакторка BBC News Україна Марта Шокало.

Переможців оголосять на урочистій церемонії, яка відбудеться 17 грудня в Мистецькому Арсеналі у Києві. Найкращий у кожній номінації отримає грошову премію в розмірі £1 000 у гривневому еквіваленті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus