USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Підрахували, у скільки Франції обійдеться надзвичайний стан Макрона

11 Грудня 2018 14:20
Економічні заходи, оголошені президентом Франції Еммануелем Макроном, обійдуться державному бюджету у 8-10 мільярдів євро.

Про це в ефірі телеканалу BFMTV заявив державний секретар Олів’є Дюссо, передає 24 канал.

10 грудня Макрон звернувся до нації у зв’язку з масовими протестами «жовтих жилетів» та пообіцяв збільшити мінімальні зарплати на 100 євро на місяць з 2019 року, а також скасувати заплановане збільшення податків для малозабезпечених пенсіонерів.

Під час свого телевізійного звернення до громадян країни заявив, що планує оголосити надзвичайний економічний стан у Франції.

«Ми перебуваємо в процесі тонкого налаштування економічних механізмів і думаємо, як їх фінансувати», – підкреслив він.

Згодом лідер партії «Нескорена Франція» Жан-Люк Меланшон висловив думку, що «жовті жилети» не припинять протести. На його думку, президент Франції захотів заспокоїти бурхливе обурення народу «роздачею грошей» і залишив без уваги проблеми безробітних, людей з частковою зайнятістю, пенсіонерів, держслужбовців і студентів.

«П’ятий акт громадянської революції в майбутню суботу стане часом великої мобілізації народу», – наголосив він.

Протести «жовтих жилетів» обійшлися мерії Парижа в чотири мільйони євро. Зокрема, постраждали готельний і транспортний бізнес. У зв’язку з протестами очікується уповільнення зростання ВВП в четвертому кварталі. Зазначається, що збитки перевищили мільярд євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я Показати IP 11 Грудня 2018 17:41
а не треба було вассалу Макрону розкривати рот до сша і говорити про армію гейропи.. тепер його янкі мордою по асфальту посовають
пенсіонери Показати IP 11 Грудня 2018 19:43
петро порошенко краде мільядами гривень і цю мерзоту не карають падлюки! де справедливість? українські песіонери стали жертвами режиму пенсійного крадія мерзенного петра порошенка "оСучасника" непроіндексованних 1487гривневих пенсій нижче прожикового рівня 1998гривень в Україні стали пенсіонери українці,білоруси, вірмени та грузини. Усі вони увійшли до меморіалу одурачених за мізерну пенсійну залежність. І стало вже недоброю традициєю порошенку обкрадади всих пенсіонерів........Зловмиснику петру порошенку потрібно до 0 секунд, аби обікрасти пенсії у пенсіонерів... з нас соки вичавлює Прожитковий мінімум 1900гр. а мінім.пенсія 1487гр.-хіба це росія дає нам таку мізер-пенсію? На яку неможливо вижити неголодаючи! При януковичю я мав пенсію 300доларів (коли долар був 7гр.) А тепер переворотний президент-крадій пенсій мерзотник петро порошенко краде щомісяця з моєї пенсії по 220доларів а мені залишається 80доларів (по курсу гр.-дол.). Петра порошенка за кадіжки на нари!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus