USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Після підписання Угоди ЄС скасує імпортні мита на 83% с/г продукції

21 Листопада 2013 14:30
Щороку експорт української аграрної продукції до ЄС зростає. І понад третину зовнішньоторговельного обігу України вже припадає на Євросоюз.
За десять місяців поточного року Україна експортувала сільгосппродукції на 13,5 мільярда доларів. І після підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом цей показник істотно збільшиться. Адже ЄС скасує імпортні мита на 83% вітчизняної сільгосппродукції.
Про це під час круглого столу повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, інформує прес-служба відомства.
«Щороку експорт української аграрної продукції до ЄС збільшується. І понад третину зовнішньоторговельного обігу України вже припадає на Євросоюз. Хочу зазначити, що у цьому році Україна стала лідером серед експортерів м’якої пшениці на європейський ринок. А підписання Угоди значно розширить доступ на нього українських товарів. Так, після набуття цим документом чинності ЄС одразу скасовує імпортні мита на 83% сільськогосподарської продукції», − наголосив Микола Присяжнюк.
Зі слів міністра, українські сільгоспвиробники отримають можливість експорту на один із найбільших та платоспроможних ринків світу.
Також Микола Присяжнюк додав, що Україна максимально наблизила свої підходи у формуванні аграрної політики до європейських.
«Основні положення української Стратегії розвитку аграрного сектору до 2020 року узгоджуються зі Спільною аграрною політикою ЄС на 2014-2020 роки. І спільними є пріоритет сільського розвитку, підвищення конкурентоспроможності фермерів та їх залучення до ланцюгів доданої вартості, гарантування безпечності продукції аграрного сектору.
Окрім того, в Україні стимулюватиметься розвиток партнерських відносин із переробними підприємствами. А головне − пріоритет надаватиметься підтримці фермерства», − додав Присяжнюк.
ЧИТАТИ ЩЕ: ВЕРХОВНА РАДА ПРОГОЛОСУВАЛА ЗА ПЕРШИЙ ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ЗАКОН
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus