USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Посольство працює в штатному режимі»: російських дипломатів не евакуйовують з України

18 Січня 2022 11:05
У вівторок, 18 січня низка українських та зарубіжних ЗМІ повідомили про те, що Росія почала вивозити з України родини своїх дипломатів.

За словами високопоставленого українського чиновника з органів безпеки, 5 січня в основному діти та дружини дипломатів російського посольства в Києві сіли в автобуси й вирушили до Москви, писала «Українська правда».

За повідомленнями, приблизно ще 30 членів родин російських дипломатів з Києва та Львова залишили Україну в наступні кілька днів, а дипломатам у двох інших консульствах сказали приготуватися до виїзду.

Офіційні особи в США ще раніше передбачали евакуацію російського посольства в Україні.

«У нас є інформація, яка вказує на те, що російський уряд готувався до евакуації членів сімей дипломатів посольства Росії в Україні наприкінці грудня та на початку січня», – запевняв один з американських чиновників.

Утім наразі відомо, що українська сторона не отримувала інформації від Росії про евакуацію співробітників дипломатичних установ РФ з України. У МЗС РФ стверджують, що їхнє посольство у Києві працює в штатному режимі.

«Міністерство закордонних справ не отримувало від російської сторони інформацію про евакуацію співробітників дипломатичних установ Російської Федерації з України. Посольства інших держав в Україні також не повідомляли про наміри евакуйовувати своїх співробітників. Зі свого боку, МЗС України наразі не планує евакуацію українських дипломатів з РФ», – заявив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Спікер українського відомства додав, що наразі на території Росії функціонують в штатному режимі посольство у Москві, генеральні консульства в Санкт-Петербурзі та Ростові-на-Дону, консульства в Єкатеринбурзі та Новосибірську.

У російському МЗС заявили, що інформація про евакуацію дипломатів з України не відповідає дійсності: «Посольство Росії в Києві працює у штатному режимі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Народна прокуратура Показати IP 18 Січня 2022 11:40
Відповідь МЗС України якась фарисейська. Мова ж іде не про співробітників диппредставництв, а про членів їх сімей. І от чи евакуйовано дружин і дітей дипломатів, відповідь не надана
Цирк Показати IP 18 Січня 2022 14:53
Десь оті зелені чоловічки з Криму захопили верховну зраду. Увесь світ переживає за Україну, крім українських чиновників.
Я до Цирк Показати IP 18 Січня 2022 19:23
світу до лампочки Україна.. у всіх свої інтереси
CoBa Показати IP 18 Січня 2022 18:03
Неньку Україну так хочуть вв'язяти в війну що аж пищать

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus