USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Президент Вірменії подав у відставку

23 Січня 2022 18:50
Президент Вірменії Армен Саркісян подав у відставку.

Відповідну заяву опублікували на його сайті, пише Українська правда.

«Я довго думав і вирішив піти з посади президента республіки після активної роботи близько чотирьох років.

Це рішення зовсім не емоційне, воно виходить з певної логіки. У президента немає необхідних інструментів для впливу на радикальні процеси внутрішньої та зовнішньої політики у цей непростий для країни та народу час», – йдеться у заяві.

За словами Саркісяна, у непростий для держави час, коли потрібна національна єдність, інститут президента не повинен бути об’єктом пліток і теорій змови, відволікаючи увагу громадськості від важливих питань.

Він зазначив, що країна живе в реальності, в якій «президент не може впливати на питання війни чи миру», не може накласти вето на закони, реальності, «в якій світ перебуває в зоні постійної турбулентності, а президент не має конституційного інструменту, щоб допомогти своїй країні».

Саркісян додав, що «глава держави, а іноді й його сім’я стають мішенню різних політичних груп».

«Останніх цікавлять не стільки досягнення президентського інституту на благо країни, скільки моє минуле, різні теорії змов та міфи. Ця «турбота» про мене виходить за рамки моралі, зрештою, безпосередньо зачіпаючи моє здоров’я», – йдеться в заяві.

Читати ще: Вірменія і Азербайджан заявили про припинення війни: в Єревані протестують проти капітуляції

Армен Саркісян перебуває на посаді президента Вірменії з 9 квітня 2018. У листопаді 2020 року закликав до відставки прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна (у серпні 2021 року він знову став главою уряду) і позачергових виборів, оскільки вважав їх неминучими, щоб вберегти країну від потрясінь після підписання «карабаського миру».

Як повідомляли, на початку січня 2022 року на кордоні Вірменії та Азербайджану відновилися обстріли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus