USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Пийте воду з крана»: чому в Луцьку не буде бюветів з питною водою

1 Грудня 2021 10:39
Дослідження на доцільність встановлення на території міста бюветів з питною водою провели в управлінні екології та природних ресурсів Волинської ОДА.

Про це під час засідання виконкому 1 грудня розповіла начальниця відділу екології Луцької міської ради Оксана Лисак.

З її слів, у результаті досліджень встановили, що встановлення бюветів з питною водою на території Луцька недоцільне. На думку експертів, якість питної води у місті й так дуже хороша.

«Також нема проблем з доступністю до джерел питного водопостачання. Тому питання щодо встановлення бюветів – неактуальне», – зазначила головна екологиня міста.

Читати ще: У Луцьку вже вдруге пропонують створити систему бюветів

«Одним словом, пийте воду з крана», – зіронізував Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що у Луцьку збирають підписи на підтримку ідеї створення системи бюветів, щоб лучани змогли безкоштовно напитися природно чистої води.

Також на сайті йшлося про те, що минулого року у Луцьку стартував пілотний проект доочистки питної води у школах і дитячих садочках. Програма передбачала встановлення спеціального обладнання для додаткової очистки в харчоблоці, а також «фонтанчиків», з яких діти зможуть пити чисту і корисну воду в будь-який час. Проте через пандемію його довелось призупинити, а бювети – закрити.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
! Показати IP 1 Грудня 2021 11:17
Якість води у Луцьку фатальна, можливо це завдяки старим водопроводам, не знаю. Так що ті що людям радять- самі пийте. А ми домагатимемося чистої води !
Лучанин Показати IP 1 Грудня 2021 11:19
Я думав, що суть того бювету, щоб на вулиці людина мала доступ до питної води. Якщо хочете у спеку пити, біжіть додому до посадовців і просіть воду з крана, бо так сказав мер.
Анонім Показати IP 1 Грудня 2021 11:41
Мер іронізував, якщо Ви не помітили. А ініціатива прибрати бювети належить обл. адміністрації, а не міськраді. Якість води з-під крану в Луцьку - кошмар.
Анонім Показати IP 1 Грудня 2021 15:25
Ще б туалети зробили по місту
Лучанка Показати IP 1 Грудня 2021 21:39
Така хороша якість води, що пропущена через фільтр-кувшин і скип'ячена має стійкий білий наліт. Це жахливо!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus