USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Рачинська школа відсвяткувала ювілей

24 Лютого 2020 21:59
У школі І-ІІ ст. села Рачин Горохівського району відзначили 30-річний ювілей закладу. Святкове дійство за участі місцевих мешканців, випускників школи, педагогів та учнів відвідав народний депутат України Вячеслав Рубльов.

Свято рачинці організували у спортивному залі школи. Освітній заклад, розповідають місцеві жителі, будували всією громадою. Він розрахований на 108 дітей, а в перший клас нової школи у далекому 1989 році пішли 53 учні.

Колись тут були складські приміщення, - пригадують люди. Школу звели швидко – почали у 1988, а з 1 вересня 1989 року усі стояли тут на подвір’ї і вручали ключ від школи. За 30 років стіни освітнього закладу покинули 147 випускників. Наразі в першому класі школи навчається 7 дітей.
«Загалом у школі навчається 31 дитина», - констатує директор освітнього закладу Надія Курилюк.

Жінка каже: школа зручна та комфортна, тут завдяки сприянню Вячеслава Рубльова за кошти обласного бюджету нещодавно замінили вікна на енергозберігаючі, а зараз планують замінити двері. Тепер завдяки співпраці із народним депутатом Вячеславом Рубльовим в освітньому закладі з’явився телевізор, за допомогою якого молодші школярі зможуть краще навчатися.
«Зараз програма для учнів побудована так, щоб вчителі могли більше показувати дітям наочний матеріал – у формі гри, під час демонстрування презентацій школярі краще засвоюють навчальний матеріал, тому переконаний, що телевізор стане в нагоді і дітям і педагогам», - підкреслив Вячеслав Рубльов.
Нагадаємо, в школі села Рачин за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» оновили матеріально-технічну базу навчального закладу. Тут в рамках проекту придбали ноутбук, проектор, проекційний екран, принтер та шкільну дошку в клас інформаційних технологій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus