USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Школяр з Луцька не обідав, а збирав гроші для тих, хто не чує. ФОТО

5 Серпня 2013 11:33
Школяр із Луцька міг купити телефон, натомість не обідав, а назбирав і передарував 2 500 тисячі гривень. Наймолодшим та найрезультативнішим волонтером акції «Від серця до серця» визнали п’ятикласника з Луцька Дениса Шкулету.
Так, під час підбиття підсумків акції «Від серця до серця» школяра серед присутніх не було. Розмірковує по–дорослому – працював не заради відзнаки, пише Волинь-нова.

«Сьогодні комусь потрібна допомога, а завтра на його місці можеш опинитися ти. Тому намагався зібрати якомога більше благодійних внесків. Зі скринькою ходив всюди — у школу, зі школи, гуляти, у магазин.

Люди на зупинці чекають — я до них, біля супермаркету авто паркують — я туди… Майже всі давали гроші, хто — гривню–дві, хто навіть 20. На вдячність дарував їм «сердечка». У гімназії підтримала вчителька Наталія Василівна. Та найбільше допомогли сестра Юля та її подруга Марина, — чесно зізнається Денис. — Це завдяки їм вдалося наповнити грошима аж п'ять коробок».

Дівчата у попередні роки теж реєструвалися волонтерами цієї уже традиційної всеукраїнської акції. Торік, наприклад, збирали кошти на придбання інсулінових помп для дітей із цукровим діабетом. Від них Денис і довідався, що нинішнього року гроші скерують на придбання слухових апаратів для тих, хто не чує. Забажав долучитися до цього руху.

«Братик має дуже добре серце, він надзвичайно комунікабельний, зі всіма швидко знаходить спільну мову. Тому й вирішили, що до волонтерства уже доріс. Дали змогу проявити себе», — коментує Юлія, студентка Коледжу технологій, бізнесу та права Східноєвропейського національного університету.

Як поставилися до такої ідеї батьки? Чи не тривожилися, що 10–річний хлопчик із скринькою, наповненою грошовими купюрами, бігав містом, підходив до різних людей? Звісно, хвилювалися, але й раділи за своїх дітей, які ростуть чуйними до чужої біди. А Денис пояснив просто: «Мама з татом самі такі ж…».

Улітку Марина Лисакевич, Юлина однокурсниця, запропонувала стати членами Молодіжного братства при храмі Ікони Холмської Богородиці. Тут теж хлопці й дівчата займаються благодійною діяльністю, відвідують сиротинці.

«Коли ми їхали до вихованців Ківерцівського дитбудинку, мама вдома зібрала чимало гостинців. Я підійшов там до малої дівчинки, заговорив, подарував їй іграшку, а вона тільки посміхалася - говорити не може… Важко на це дивитися, а Юля з Мариною плакали, коли хворі малюки їх обіймали», - згадує Денис.

Зізнався, поки збирав кошти для дітей, які не чують, цілий місяць «постив». Усі гроші, які давали вдома на обіди, пиріжки й морозиво, збирав у скриньку.

Чи не «шкребла» часом думка, що за 2 500 гривень можна придбати щонайменше «круту» мобілку? Бо у багатьох однокласників такі є. В Денисовій родині - інші цінності. І тато Віктор Миколайович, який працює на заводі, і мама Наталія Анатоліївна, нині домогосподарка, навчали дітей - найбільше багатство людини — добре ім’я, чуйне серце та товариська вдача.

Юля дуже любить брата. Вони усюди разом. Влаштувалася влітку на роботу — Денис щодня приходив. Удосвіта бігають, підйом о 5–й ранку. Кажуть, спортом займаються, щоб здоров’я не підводило, бо ходити лікарнями хлопець не любить,та іноді доводиться.

І Юля, і Марина з гордістю розповідають, що Денис — відмінник, наприкінці навчального року отримав грамоту «Найкращий учень». Пише вірші, у таборі, де відпочивав, отримав диплом «За авторську поезію». А ще дуже любить відвідувати богослужіння у храмі, змалку туди просився.

«Мені в Молодіжному братстві подобається. Коли робиш добрі справи, то на душі особливо приємно», — підсумував розмову юний волонтер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Наталія Показати IP 5 Серпня 2013 11:14
МОЛОДЕЦЬ!!!!!!!!!!!
Василь Показати IP 5 Серпня 2013 12:06
Ага, молодець. Але обідати школяру все таки треба, і не економити на цьому, бо через несвоєчасне харчування можна запросто отримати виразку шлунку. А чи будуть тоді глухі економити на слухових апаратах і збирати йому гроші на операцію - далеко не факт.
до п. Василя Показати IP 5 Серпня 2013 15:25
у таких випадках краще писати ... про неповносправних діток чи про дітей, яки не чують......, а слухові апаратики коштують по 15 тис.грн. за штуку :-(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus