USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Шлях поколінь»: у Луцьку запрошують на допрем'єрний показ фільму

1 Грудня 2021 19:16
2 грудня у Палаці культури міста Луцька відбудеться допрем’єрний показ стрічки «Шлях поколінь». Початок показу о 18 годині.

Про це повідомляє пресслужба Луцької міської ради.

«Шлях поколінь» – кінострічка про боротьбу українського народу за свою волю, яка триває уже віками.

Продюсер, співсценарист, автор ідеї фільму – Михайло Ухман, воєнний журналіст, доброволець, саме він вирішив поєднати у стрічці боротьбу УПА і Збройних сил України проти російських загарбників.

Ідея фільму народилася у 2018 році, коли Михайло відвідав Волинську область, де познайомився із колишньою зв’язковою командира УПА (Північ) Клима Савури Ганою Абрамович-Зеленою. Старенька повстанка, якій на даний момент уже 93 роки, розказала про те, як вона виконувала особливі завдання для повстанців, як її згодом здала НКВДистам сусідка. Після чого, шістнадцятирічну дівчину катували п’ятеро радянських солдатів, а потім зґвалтували і відправили на Сибір.

Інший герой фільму – воїн УПА Степан Петраш, який десятки років відсидів в таборах, після того, як його впіймали московити. Цей чоловік розказав про боротьбу загонів УПА проти німецьких і радянських окупантів. На основі чого теж писався сценарій.

Сюжет фільму переносить нас з минулого століття в теперішній час, де українці знову воюють проти москалів. Нащадок воїнів УПА Назар, не їде воювати на схід, він вважає, що це не його війна. Але, гуляючи з дівчиною в лісах, Назар залишається ночувати біля однієї могили і йому уві сні з’являється вбитий повстанець, який запитує хлопця, чому не йде захищати свою країну.

Після розмови з повстанцем Назар кидає роботу, вагітну дівчину і їде на Донбас. Він нарешті зрозумів: якщо не прогнати москалів, його дитина народиться рабом в «новому союзі».

Кінець фільму – це важкий бій під Донецьком у 2014 році, де наші хлопці знищують російську позицію.

Фільм не буде сумний чи нецікавий. Глядач побачить любов, зраду, боротьбу, стрільбу, тобто все, що любить пересічний українець.

Мета фільму показати людям нашу історію по-новому, оскільки ніхто тепер книг майже не читає, тому глядачам потрібен екшн. Крім того, не потрібно забувати, що в нас дуже небагато фільмів, на яких можна виховувати молодь.

Тому «Шлях поколінь» – цей той фільм, який руйнуватиме радянські міфи і буде змінювати свідомість українців. Якщо влада не саботуватиме його показ.

Для популяризації фільму і самої боротьби зніматися у стрічці були запрошені відомі актори: Лариса Руснак, Олексій Паламаренко, Володимир Ніколаєнко, Назар Борушок та Сергій Довгий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Одісей Показати IP 1 Грудня 2021 22:07
Міф міфи руйнуватиме? Цікаво.
Народна прокуратура до Одісей Показати IP 2 Грудня 2021 09:43
З міфами не борються силою, тільки ідеологією

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus