USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сімейні фестивалі та альтернативний відпочинок: як у Луцьку співпрацюватимуть з молоддю

11 Грудня 2018 17:59
Депутати міської ради затвердили оновлений проект програми співпраці з молоддю та соціальної підтримки дітей, жінок та сім’ї на 2018-2020 роки у Луцьку, який передбачає проведення сімейних фестивалів, підтримку молодіжних організацій, альтернативні форми відпочинку для молоді та створення рівних умов для оздоровлення.

Про це йшлося 11 грудня під час засідання позачергової 50-ї сесії міської ради.

Відповідно до нового проекту програми, на організацію та проведення заходів, спрямованих на формування національної свідомості та патріотизму (фестиваль «Бандерштат») щороку планують витрачати по 50 тисяч гривень, на підтримку ініціатив громадських організацій – 520 тисяч. Для надання підтримки молодіжним та дитячим громадським організаціям в реалізації програм та проектів стосовно дітей, молоді, жінок та сім’ї щороку пропонують виділяти по 500 тисяч, на проведення культурно-мистецьких, спортивних акцій та заходів профілактичного спрямування – по 60 тисяч, на підтримку проектів громадських організацій, діяльність яких спрямована на протидію соціально-небезпечних хвороб, – по 60 тисяч.

Для організації та проведення молодіжних культурно-мистецьких фестивалів, конкурсів, міжшкільних та міжвузівських інтелектуальних змагань, брейн-рингів, дебатних турнірів, виставок, участь обдарованої молоді міста у всеукраїнських та міжнародних мистецьких конкурсах, фестивалях, чемпіонатах пропонують передбачити по 100 тисяч гривень на рік, для забезпечення співпраці з міжнародними, всеукраїнськими, обласними та місцевими молодіжними та дитячими громадськими організаціями шляхом реалізації програм Ради Європи та Європейського Союзу – по 30 тисяч.

На міжрегіональну співпрацю учнівської та студентської молоді, вивчення (ознайомлення) традицій, побуту, історичної спадщини, організацію спільних оздоровчо-спортивних та мистецьких заходів та сприяння молодіжно-культурному обміну передбачатимуть по 70 тисяч щороку, по 25 тисяч – на сприяння діяльності громадських організацій та об’єднань, спрямованої на творчий розвиток, організацію змістовного дозвілля та спілкування молоді з обмеженими фізичними можливостями. На залучення молоді до волонтерського руху пропонують закласти по 50 тисяч гривень на рік, по 15 тисяч – на підтримку ініціатив громадських організацій, діяльність яких спрямована на формування гендерної культури населення, по 40 тисяч – на підтримку проектів програм громадських організацій щодо соціального розвитку інституту сім’ї.

Фінансування проведення заходів та свят, спрямованих на пропагування сімейних цінностей (День сім’ї, День матері, День батька тощо) та організація сімейного та молодіжного дозвілля у рамках програми становитиме 300 тисяч гривень на рік, організації масових сімейних заходів (фестиваль «Аеросфера») – по 100 тисяч щороку. 150 тисяч щороку пропонують виділяти на активне впровадження альтернативних форм роботи з відпочинку (мовні та наметові табори, турпоходи, гуртки тощо), 100 тисяч щороку – на створення рівних інклюзивних умов для оздоровлення дітей та молоді з різними фізичними та розумовими можливостями.

Також програма передбачає виготовлення промоційної та сувенірної продукції (50 тисяч гривень щороку).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus