USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сморід у Луцьку: шукатимуть, чи є в повітрі шкідливі речовини

23 Квітня 2018 12:45
Лучани звернулися в обласне Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, аби експерти здійснили перевірку повітря на вміст шкідливих речовин. Дослідження просять провести у тих районах міста, де чути неприємний запах.

Зі своїм зверненням в управляння активісти прийшли сьогодні, 23 квітня. Лучанам довелося хвили зо 20 вмовляти посадовців, аби ті зайнялися своєю роботою і не «відфутболювали» їх у різні структури.

Зокрнма, активіст Радим Романюк зауважив, що громадськість турбує питання щодо того, чи неприємний запах може шкодити здоров’ю містян.

«Ми до вас прийшли, аби відповідальні особи здійснили експертизу повітря на вміст у ньому шкідливих речовин», - звернувся до працівників управління лучанин та додав, що найбільше сморід чути у районах Вишкова, Привокзального та 33-му мікрорайоні.
«Ми могли б провести дослідження частин у атмосферному повітрі, зокрема, чи є аміак або щось інше. Ми можемо аналіз здійснити разовий чи середньодобовий. Також людей цікавить, аби їм сказали походження запаху, а визначити осередок ми не зможемо, лиш те, чи є перевищення норм шкідливих речовин. Перевірку можуть робити спеціально акредитовані лабораторії, не буду називати які, щоб не сприйняли, що це реклама», - відповів фахівець управління.
Своєю чергою, лучани все написали на адресу управління скару на неприємний запах..

«Ви можете звернутися в лабораторію, якщо будуть виявлені перевищення шкідливих речовин, тоді ви нам напишіть заяву і буде створюватися комісія із компетентних органів з залученням представників влади, щоб визначити походження неприємного запаху. Ми самі не можемо це ініціювати. Але, як ви робите звернення, то у нас буде завдання провести заміри та визначити, чи є у неприємному запаху вміст шкідливих речовин», - відповів працівник держнагляду.
Зауважимо, лучан закликають повідомляти про факти смороду в місті. Як повідомляли представники міської ради, наразі визначаються ймовірні джерела смороду, аби на основі цієї інформації зробити запит в Держпродспоживслужбу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ніла Показати IP 23 Квітня 2018 13:20
Сьогодні зранку в районі Чернишевського можна було задушитись від воні, таке враження, що нас цілеспрямовано травлять, і саме цікаве, подзвониш, через трохи зникаж, а далі все те саме.
Ага Показати IP 23 Квітня 2018 14:00
а толкуку тож вже все вирышили ще з минулого року.... Ви що новин не читаэте?
хехъ Показати IP 23 Квітня 2018 20:12
Ночью на сороковом "стелилось" так, как будто бы слоны Африки сожрали весь украинский горох и пришли в гости к волынянам. Сказать спасибо. Таки сказали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus