USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сотня мотопомп просто неба або Місцями нелегального видобутку бурштину на Волині

14 Березня 2016 12:26
Черговий рейд місцями нелегального видобутку бурштину в Поліссі, зокрема, біля села Кухітська Воля на кордоні Рівненської та Волинської областей, провели активісти, - інформує УНІАН.

Спецтехніка стоїть тут просто на приватних подвір'ях / АвтоМайдан Активісти повідомляють, що біля Кухітської Волі одночасно працюють майже 100 мотопомп. "Можете собі уявити, як одночасно працюють, наприклад, 100 дизельних генераторів, які стоять практично один біля одного? От і ми не могли до 11 березня. Відчуття таке, ніби ти раптом потрапив на зйомки фільму "Шалений Макс": якесь просто демонічне поєднання людей, техніки, металу, бензину та залишків природи, де це все відбувається", - діляться враженнями від побаченого активісти.

"Людей тут працюють сотні одночасно, якщо цей екоцид можна назвати "працею". Безліч різноманітної спецтехніки: трактори, екскаватори, мотопомпи, за допомогою яких і намивають бурштин, у тому числі десятки військових вантажівок, якими організовано перевозять помпи разом зі "старателями"", - зазначається в повідомленні.

Активісти повідомили, що бурштинщики тут нікого не бояться, не ховаються - "народ просто приїжджає на мотоциклах, автомобілях, мікроавтобусах, конях і буквально біля дороги з ходу починає "працювати". Розуміємо, що без погодження "згори", це все просто нереально було б "непомітно" організувати".

"Верх цинізму цієї ситуації зрозуміли тоді, коли якоїсь миті помітили... шкільний автобус, що проїжджав з дітьми просто по тій самій дорозі, обабіч якої і трудилися бурштинові старателі. "Гарний" приклад для наступних поколінь, що тут ще сказати. Та й дійсно, навіщо та школа і навчання, коли тут без будь-якої освіти можна отримувати тисячі, а то й десятки тисяч гривень за день, якщо пощастить, вимиваючи бурштин у себе під ногами?", - підкреслюють активісти

"У липні 2015 року Петро Порошенко грозився поїхати без кортежу в одну з трьох областей (Рівненська, Волинська, Житомирська), де масово видобувають бурштин і показати, хто і яким чином там кришує цей нелегальний бізнес. "Так ми готові пану арезиденту показати такі місця, але чи готовий він нарешті дотриматися свого слова? Тут у нас дуже великі сумніви", - підсумували активісти.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 14 Березня 2016 12:35
дикуни! природа їм за це помститься!
ЖАХ Показати IP 14 Березня 2016 12:55
А де влада?...губернатори...?
Ірина Таран до ЖАХ Показати IP 14 Березня 2016 14:46
Губернатора в нас в області давно немає..
Спостереження до ЖАХ Показати IP 15 Березня 2016 07:59
На фото 14 ті з ліва
ЗНАЮ Показати IP 14 Березня 2016 12:58
Це копають на річці Веселуха в межах Рівненської області...Шпига хоч тут не назбирає відкатів)))))))Однка чому цього немомічає нацгвардія..!!??))))На Волині копають біля села Лобна але там дуже глибоко і не всі помпи мають таку потужність......Хоча більшість копачів також рівненчани(в с. Лобна)....
Анонім до ЗНАЮ Показати IP 14 Березня 2016 16:11
на " цензор нет" е якраз стаття про маневицький район де чорним по білому написано що копають друзі і родичі тих хто зі зброею ходять по маневицьких лісах , вот так то малята , а нагнали іх туди (бувших беркутівців в тому числі ) саміж мусора разом із шпигою прикриваючись захистом самі копають і всіх хто ближче до корита допускають , жити по новому по пирдашенскому
АВАКОВ Показати IP 14 Березня 2016 13:01
чому на рівненщину непосилаєте нацгвардію....чи не хочете втрачати золотої жили доходів на відкатах....!!!???))))
до лучанин Показати IP 14 Березня 2016 13:12
Ми всі памятаем як один самий вищий державний чиновник дав дві неділі навести порядок з бурштином- всіх розігнати і виних притягнути до відповідальності. Результат- кого треба було спитати стали генерарали- більша частина ділків ще більше збагатилася- а той що обіцяв так і непоявився. Може ви памятаете цього чоловіка ? я його часто бачу по телевізору але вже на фаміліі не звертаю уваги- всі вони за 2 роки поповніли-збагатіли який толк слухати теревенні.
Жах Показати IP 14 Березня 2016 14:21
Піднімаєш пресу,подивишся звіт по телевізору .Ми досягми.Ми зробили .Ми виконали умови що з нас вимагають.Дайте нам гроші бо в нас немає на виплати дітям.одиноким ,зарплати чиновників іт.д. Кидаємо армію .поліцію різні лісові охорони на боротьбу з цим безладом і все Ніяких змін ,лише хвороба не лікується а все збільшується і збільшується що на Рівненщині що на Волині Навіщо нам допомоги від інших країн коли ми закрили очі що у нас під ногами свої мільярди лежать Чому !!!?? Люди від мала до велика все в наших руках і ВОЛЯ І Свобода ! І бурштин І ліс ! А все про що пишеться у біблії це не для нас .Ми сьогодні встепаємо у дні покаяння коли кожен має усвідомити що не лише гроші є на цій землі а ще є щось інше більш цінне .Ратуєте на депутатів чиновників директорів А простолюди ВИ ЛЮДИ ?????Жити кожному не більше 70-років А після нас хощ трава нерости .Діти внуки нащадки вам нічого все нам для нас і лише для нас.Міняйте владу .депупатів .директорів А ми все для держави і на благо Українського народу для покращення життя Тільки коли біда винні інші .......................
Тарас Чурило Показати IP 14 Березня 2016 14:45
Правоохоронні органи бездіяльні і не можуть припинити цей безлад
до лучанин Показати IP 14 Березня 2016 15:00
Ну до 70 років нагнав жаху.-! можна ж подивитися на 40-ка літних и з них більше і до 50 недотягне. Для дійсності в піст провідати хворих в лікарнях які лежать-безнадійно при тому що рідні за них заплатили. - в тих в яких немей грошей і нема вже що продати крім худоби яка іх годуе-тихенько своі біди в кулак і помирають дома. Ще страшніше з малими дитьми на яких роблять екперементи з вакцинами - це такий самий жах як з бурштином .
Іван Показати IP 15 Березня 2016 10:56
дайте людям заробити гроші легально.... Щоб жити нормально. Щоб можна було купити житло, машину.... І тоді ніхто в отих ямах з водою стояти не буде.... Я б і сам там мив той бурштин, якби пробитися туди.. А не сидіти на зарплату 3000, і думати... Щоб то недорогого поїсти купити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus