USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинському студенту не виплачують стипендію Президента. ВІДЕО

22 Серпня 2013 08:42
Студент-переможець міжнародного літературного конкурсу імені Тараса Шевченка вже рік не може отримати стипендію Президента України, оскільки в бюджеті не передбачено на це коштів, інформує IA ZIK.
Як повідомили у Міносвіти, відомство не отримувало відповідних коштів з державного бюджету для здійснення таких платежів.
«Виплата стипендій Президента України повинна здійснюватися за рахунок визначених у державному бюджеті України видатків на ці цілі. Однак такі бюджетні призначення були відсутні», – йдеться в повідомленні.
З метою вдосконалення процедури виплати стипендій Президента України, міністерство розробило проект внесення змін до відповідних нормативно-правових актів.
Зазначені зміни передбачають, що стипендії за рахунок коштів державного бюджету будуть перераховуватися на банківські картки безпосередньо переможцям.
«Це дозволить безперешкодно виконати вимоги указу Президента з нагородження переможців конкурсу і не залишити їх без стипендії навіть у разі зміни стипендіатом навчального закладу, працевлаштування, зарахування до лав армії, приватного навчального закладу, закінчення навчального закладу», – наголошується в повідомленні.
Цього року для остаточного розрахунку з переможцями I і II конкурсів, а також для безперебійної виплати стипендій переможцям III конкурсу, міністерство виступило з ініціативою про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» в частині збільшення асигнувань на 500 тисяч гривень.
«Ці зміни 24 липня 2013 року схвалив уряд і подав до Верховної Ради України», – зазначають у Міносвіти.
Студент-переможець міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка вже рік не може отримати стипендію Президента України.
Згідно з наказом Міністерства освіти про призначення Президентської премії Олександр Топорівський мав би отримувати по тисячі гривень за місяць ще з минулого вересня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Корінний лучанин Показати IP 22 Серпня 2013 10:22
Студент не розуміє хто є ПРЕЗИДЕНТОМ УКРАЇНИ!
Без вини винуватий Показати IP 22 Серпня 2013 11:53
...а в тому ж 37, вже напевно вагон розстріляли б за невиконання урядової директиви! А нині за цей прокол навіть і не вибачаться... і чомусь пеня за просрочку не наростає???
В тому ж 37 Показати IP 23 Серпня 2013 08:37
... швидше б студента розстріляли, а не всіх решту.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus