USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку патрульні порушили порядок освідування водія на стан сп’яніння, – суд

23 Січня 2022 22:12
В обласному центрі Волині патрульні поліцейські порушили порядок виявлення у водія ознак алкогольного сп’яніння. Спочатку освідування провели за допомогою алкотестера, який показав перевищення норми алкоголю у крові. Водій не погодився з результатами тесту та просив відвезти його на освідування в найближчий медзаклад, проте патрульні відмовились це робити.

Про це стало відомо з постанови Луцького міськрайонного суду Волинської області.

На адресу суду надійшов протокол про адміністративне правопорушення, в якому вказувалося, що торік 25 червня близько 23 години на проспекті Перемоги водій керував RENAULT Trafic в стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп'яніння зі згоди водія проводився на місці зупинки із застосуванням спеціального технічного приладу «Alcotest Drager 7510». Результат огляду показав 0,61 проміле алкоголю в крові. Вказані дії водія інкриміновані за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Спочатку водій погодився з результатами технічного приладу та не наполягав на проходженні медичного освідування в медичному закладі охорони здоров'я. Однак через кілька хвилин він отримав консультацію по телефону та висловив інспектору незгоду з результатами проведеного огляду, вимагаючи доставити його в медзаклад. Працівник поліції відмовив, мовляв, почав оформляти адміністративні матеріали і вже частково заповнив протокол про адміністративне правопорушення.

На переконання суду, відмова від забезпечення водію можливості реалізувати своє право пройти огляд на стан алкогольного сп'яніння в найближчому закладі охорони здоров'я через незгоду з результатами огляду свідчить про невідповідність дій працівників поліції вимогам інструкції та КУпАП. Суд вважає, що конституційне право особи на захист (доведення своєї невинуватості) переважає над інтересами працівників поліції, які були спрямовані на якнайшвидше оформлення адміністративних матеріалів.

«Такі дії з боку співробітників УПП у Волинській області підривають авторитет органів Національної поліції України та авторитет органів судової влади, а також сприяють формуванню думки суспільства про безкарність за вчинення адміністративних правопорушень», – йдеться у постанові.

У підсумку суд постановив довести вищевказані обставини до відома начальника Управління патрульної поліції у Волинській області ДПП. Зобов'язати начальника Управління патрульної поліції у Волинській області ДПП письмово протягом місяця повідомити суду про результати розгляду постанови.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Точно Показати IP 23 Січня 2022 22:36
Адвокат і суддя *в шоколаді*. Поліцая зробили порушником. А водій же погодився, і 10000 відсотків, що був вмазаний. Закон як дишло.
але це не точно до Точно Показати IP 24 Січня 2022 09:40
а що мусору заважало вчинити по закону? корона верхню голову намуляла?
Ай, цвай, поліцай Показати IP 23 Січня 2022 22:58
А поліцай і сам міг підказати такий вихід. За 500 зелених. Не тільки слугам на дорогах заробляти.
Суддя Драгер Показати IP 23 Січня 2022 23:12
На фото показує алкоголь без цифр! А до 0,3 є норма.
Якорь Показати IP 24 Січня 2022 08:22
Просто кожен повинен роботи свою роботу чи служити якісно . А не через дупу правда поліцаї

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus