USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку презентували виставку картин, присвячену прикордонникам

21 Жовтня 2017 13:40
Учора, 20 жовтня, з нагоди 25-річчя від створення Луцького прикордонного загону в облмуздрамтеатрі відкрили виставку картин Беати Куркуль, яка присвячена службі «зелених беретів» у зоні бойових дій, пише Волинська правда.

Художниця Беата Куркуль – полька за національністю. Утім, народилася та жила у Литві. Наразі ж жінка вже декілька років проживає в Україні, оскільки вийшла заміж за українця.

Усього литовська художниця привезла до Луцька майже чверть сотні картин на прикордонну тематику. Утім, одна із картин присвячена саме Луцькому прикордонному загону. Її Беата Куркуль урочисто подарувала луцьким охоронцям державних рубежів під час урочистостей з нагоди 25-ої річниці.

«Починалося все як реакція на війну, яка сколихнула Україну, і бажання просто «потролити» тоді ще російських друзів у соцмережах. Але згодом мій чоловік почав волонтерити і допомагати прикордонникам. Тому роботи стали своєрідною підтримкою для них. Людям це сподобалося. Прикордонники почали вже і самі надсилати фото, пропонувати ідеї картин», – розповіла авторка художніх робіт про «зелених беретів».

Жінка ж почала створювати картини за допомогою комп’ютерної графіки у режимі 2d. У своїй роботі використовує графічний планшет, електронне перо та низку різних програм.

На сьогодні ж у «прикордонній» колекції Беати Куркуль приблизно 70 повноколірних робіт, ще майже півтисячі – замальовок. Кожна ж з картин, за словами Беати Куркуль, має свою історію та свої прототипи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus