USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У супермаркеті Луцька жінці продали зіпсований продукт. ФОТО. ВІДЕО

17 Травня 2013 09:46
Лучанка скаржиться, що у супермаркеті придбала дорогий сир, який, як виявилося, був зіпсований.

До редакції «Під Прицілом» звернулася місцева мешканка, - пише інтернет-видання.

Напередодні у луцькому супермаркеті «Фуршет» разом із іншими покупками вона придбала шматок дорогого сиру. Продукт, розфасований у супермаркеті і загорнутий у кілька шарів харчової плівки лежав на продуктовій полиці і на перший погляд підозри у неї не викликав. Термін його придатності на етикетці закінчувався через 2 дні.

Уже вдома, розгорнувши плівку, жінка виявила, що, мовляв, сир дуже смердить, липне до пальців і подекуди вкрився пліснявою.

Директор луцького магазину «Фуршет» Костянтин Немченко констатував, що сир зіпсований. Він також телефонував до столичного керівництва, викликав підлеглих і показав сертифікат відповідності виробника.

Тож, він висловив думку, що в магазині цей товар зіпсуватися не міг та припустив, що сир засмердівся, коли його везли з магазину додому.

Дирекція торгового закладу запропонувала підготувати інформаційний запит на адресу центрального офісу з метою отримати копії супровідних документів товару.

В обласній інспекції захисту прав споживачів роз’яснили, яким чином покупці можуть відстояти свої інтереси у разі придбання неякісного товару.

«В такому випадку споживач підходить, пише заяву або скаргу, ми реєструємо, направляємо у Київ у центральний орган для згоди. Протягом 5 – 7 днів ми отримуємо згоду і проводимо перевірку суб’єкта підприємницької діяльності, тобто тут, в цей магазин. Якщо у нас є кошти, тобто в цьому місяці ми ще не отримали, на лабораторні дослідження, ми відбираємо, проводимо лабораторні дослідження, оскільки це нестандартна продукція, і приписом зобов’язуємо зняти з прилавків магазинів і відправити виробнику товар. Протягом 10 днів ми контролюємо виконання припису. Якщо не виконано припис, ми притягуємо до штрафної санкції», - розповів начальник інспекції у справах захисту прав споживачів у Волинській області Іван Смоленг.

За його словами, у такому випадку порушники відбудуться, щонайбільше, 170 гривнями штрафу. У тому ж випадку, якби хтось встиг цим сиром отруїтися - в держспоживінспекції рекомендують пройти медобстеження. Якщо вдасться отримати потрібний документ, який підтверджуватиме, що недугу спричинив саме цей продукт – радять позиватися на продавця. У цьому випадку – на супермаркет.

Іван Смоленг підозрює, що ця перевірка не матиме підтвердження. Бо поки цілий тиждень чекатимуть дозволів, зіпсований сир уже або люди розкуплять, або, зважаючи на інтерес з боку журналістів, самі працівники приберуть зіпсований товар з прилавків. Разом з тим в інспекції обіцяли поінформувати про подальший розвиток подій навколо зіпсованого шматка сиру, який за нашою скаргою все ж таки взяли на дослідження.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
ЕЕ.. Показати IP 17 Травня 2013 09:53
Загорнуті товари треба завжди розгорнути і подивитись.. бо вірити етикеткам - себе не поважати. Перепакують по пару раз - і все, сир знову свіжий!
іі6669 Показати IP 17 Травня 2013 10:05
які на фото гидотні пазурі
Споживач Показати IP 17 Травня 2013 12:07
Да, оце так новина... Та у супермаркетах Луцька (у кожному, повторюю у кожному) кучі протермінованого товару, який перефасровується, миється і знову продається. Добре, що купила журналістка, яка ж відразу пішла до Смоленга. Але він "зробив" свою справу, як і завжди поступає інспекція (яка нічого не робить), сказав що нічого із цього не буде, бо сир через 5-10 днів висохне, а раніше перевірку вони не можуть, а можливо і... не бажають провести. "Найхитріший" у цьому випадку директор Костя Немченко, який із "розумним виглядом" зробив високопрофесійне заключення, що сир лежав півроку у "Фуршеті", сто раз перефасовувався, сто раз мінялись терміни продажу, а от коли покупець несла додому (хвилин 20) то, він і набув такого смердючого вигляду. Висновок: у супермаркети необхідно ходити із своїм холодильником (обов"язково сертифікованим), який зможе забезпечити умови зберігання сиру під час руху від "Фуршету" до вул. Кравчука.
Віктор Показати IP 17 Травня 2013 12:23
У Фуршеті постійно бачив на полицях прострочений товар. Тому зараз просто минаю цей магазин
андрiй76 Показати IP 17 Травня 2013 12:38
Невже власник"Фуршету"не розуміє,що після такої"реклами"покупців у нього поменшає?..Авторитет і довіру клієнтів легше втратити ніж його завоювати...
Супермаркет"Салют"(ДПЗ) Показати IP 17 Травня 2013 13:27
9 травня в цьому супермаркеті купував торт дитині на День народження (торт власного виробництва"Салют").Прийшовши додому,помітив,що під етикеткою,де знаходиться штрихкод,ціна і дата виготовлення,є ще одна етикетка ,і цей торт протермінований вже як 4 дні.Звичайно,я його викинув,і не хотів псувати свої нерви в такий день "розборками".АЛЕ ПРОШУ ВИЩЕ КЕРІВНИЦТВО СУПЕРМАРКЕТУ ЗВЕРНУТИ НА ТАКЕ ПОРУШЕННЯ ОСОБЛИВУ УВАГУ!!!
Там ТАМ Показати IP 17 Травня 2013 14:14
У тамтамі також стікери з "новою ціною" на фасованих продуктах в 5 шарів, відповідно дата "розливу" також зміщується, завжди свіжі продукти ;)
лучанин Показати IP 17 Травня 2013 14:52
В супермаркетах не купуйте взагалі. Там одна отрута! Краще приготуйте вдома самостійно. Не псуйте собі здоров"я тими харчами.
НАШ КРАЙ Показати IP 17 Травня 2013 15:01
В супермаркеті Наш Край неодноразово купували зіпсовані продукти, зокрема: цукерки, торт, курку, пресерву, сухофрукти , кефір. Хоча все маркувалося -як свіже. Пресерву і курку повернули -навіть гроші віддали і вибачалися дуже. Але кому потрібне те вибачення? НАВЕДІТЬ ПОРЯДОК В СУПЕРМАРКЕТАХ. Там, де молочні вироби -завжди усе ліпне до рук, запах в магазині -не першої свіжості.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus