USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна стала членом комітету ЮНЕСКО із захисту памʼяток під час війни

30 Листопада 2021 22:59
Україну на чотири роки обрали членом Комітету із захисту культурної спадщини у разі збройного конфлікту.

Відповідне рішення ухвалили на 9-му засіданні держав-учасниць Другого протоколу до Гаазької конвенції про захист культурних цінностей, повідомив міністр культури Олександр Ткаченко.

«Відтепер спільно з іншими державами-учасницями будемо працювати над убезпеченням культурної спадщини від наслідків збройних конфліктів», – зазначив міністр.

Участь у цьому комітеті ЮНЕСКО стане дієвим механізмом для посилення захисту наших пам’яток в анексованому Криму та на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

«В умовах збройної агресії з боку Російської Федерації, намагання поширити їхню інформаційну пропаганду, а також через постійні спроби привласнити собі українську культурну спадщину – членство України є важливим етапом для нашої держави», – резюмував Ткаченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus