USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Відходи м’ясопродукції на підприємстві Волині утилізують…в ковбасу

14 Вересня 2013 18:00
Кісткової сировини на теренах області менше не стає, одначе на утилізацію її передається зовсім небагато. Відтак і виходить, що все це «добро» потрапляє у… ковбасу.

Проблеми Ковельського Ветсанзаводу стають проблемою волинян

Про те, куди йде кісткова сировина, говорили ще влітку під час наради щодо унеможливлення потрапляння на територію Волині збудника африканської чуми свиней. Тоді наголошували, що кісткової сировини на теренах області менше не стає, одначе на утилізацію її передається зовсім небагато. Відтак і виходить, що все це «добро» потрапляє у… ковбасу, як так звана м’ясна маса, інформує Волинська газета.

«Підприємство тримається коштом обласного бюджету, але якщо не буде розуміння на рівні держави, то отримаємо серйозні проблеми, навіть протиепізоотичного характеру», – доповів першому заступникові міністра аграрної політики та продовольства України Іванові Бісюку заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк під час нещодавньої наради.

Виявляється ситуація із фінансуванням змінилася після реорганізації підприємства у ковельську філію ДП «Ветсанзавод». Адміністрація підприємства запевняє, що нині зарплату працівникам, а їх – 30, справно виплачують, а за енергоносії розраховуються вчасно. Одначе на 18% зменшилася кількість переробленої сировини. Якщо у 2012-ому називали цифру від 2,5 тисяч тонн до 3,5 тисяч тонн, то у 2013-ому утилізували тисячу 983 тонни. Причина – саме зменшення кількості кісткової сировини.

Зі слів начальника управління ветеринарної медицини в області Богдана Лозинського, у Любомльському районі створено підприємство, яке спеціалізується на переробці кісток, але такої кількості сировини переробити не здатне.

Представники влади вирішили розібратися у питанні, навіть на рівні міністерства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus