USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські освітяни стали лауреатами обласної премії

27 Грудня 2016 12:39
П’ятеро волинських педагогів стали лауреатами премії імені видатного волинського працівника галузі освіти Йосипа Гошовського.

Вручення нагород лауреатам відбулося 27 грудня в прес-центрі обласної ради.

Перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик нагадав, що премія імені Йосипа Гошовського була заснована у 2012 році рішенням обласної ради. Відтак щороку члени профільної комісії розглядали кандидатури кращих педагогів, яких подали колективи.

Кращих педагогів нагороджували за значні досягнення в:

- управлінні закладами та установами освіти, наданні допомоги в їхньому розвитку, впровадженні нових управлінських технологій;

- вихованні, навчанні, професійній підготовці учнівської молоді;

- організації та вдосконаленні навчальної, виховної, науково-методичної та науково-дослідницької роботи в системі дошкільної та позашкільної освіти;

- підготовці та підвищенні кваліфікації науково-педагогічних кадрів:

- науковому і методичному забезпеченні закладів освіти;

- запровадженні у діяльності навчальних закладів досягнень науки і передового педагогічного досвіду.

Лауреатам вручається Диплом та премія у розмірі 4 тисяч гривень.

Відповідно до рішення обласної ради від 1 грудня цього року лауреатами стали п’ятеро волинських педагогів:

Герасимик-Чернова Тетяна Павлівна – заступник директора з навчальної роботи Любешівського технічного коледжу Луцького національного технічного університету;

Лесик Лариса Яківна – вчитель фізики Ковельської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 10;

Мацялко Василь Іванович – директор Гіркополонківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів;

Наумчук Оксана Володимирівна – учитель історії НВК «Ківерцівська загальноосвітня школа І ступеня» – районна гімназія;

Сірук Галина Володимирівна – вчитель музичного мистецтва НВК «Локачинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія».

На початку своєї педагогічної діяльності Галина Сірук була вчителем початкових класів, з додатковою спеціальністю «музика». Але згодом додаткова спеціальність стала основною.

«Ця нагорода виспівана більше, ніж 60-ма дітьми мого зразкового хорового колективу. Я можу назвати усіх: тих, хто вже пішов у самостійне життя, і тих, хто навчається зараз. Я пишаюся ними всіма, пишаюся, що гарними вчителями були мої попередники, я вдячна їм за науку, саме завдяки їм я стала тою, ким є зараз», - розповідає вона.

А ось Василь Мацялко, який вже більше 30 років працює в галузі освіти зауважує: за цей час не раз доводилося бачити, як змінюються підходи до освіти, і як це відбивається на суспільстві.

«Увага до освіти, пріоритетність освіти – це не наша вимога, а має бути пріоритетом суспільства. Бо той, кого ми навчимо в школі, стане депутатом, мудрим політиком, управителем нашого суспільства. Тому треба, щоб освіта не лишалася сама по собі. Дитина – основна фігура в нашій роботі, і ми всі повинні приділити максимальну увагу її навчанню, розвитку у школі, щоб вона була готовою прийти в самостійне життя і пройшла суспільну адаптацію безболісно. Приємно, що наші учні здобувають визнання і нагороди на всеукраїнських конкурсах, фестивалях, предметних олімпіадах. Результати надихають на майбутнє», - резюмує педагог.

Секретар депутатської комісії з питань освіти, депутат від фракції УКРОП Олександр Курилюк зауважив: кожен з лауреатів – достойний премії, адже кожен має чимало професійних здобутків.

«Хочу побажати вам оптимізму, впевненості у власних силах, оцінок від батьків від вихованців, щоб все вдавалося. Ми намагаємося підтримувати освітян, у обласної ради є низка ініціатив, щоб дати вчителеві мотивацію і підтримку подальших звершень. Хочу також передати вітання від засновника Фонду «Тільки разом», голови обласної ради Ігоря Палиці, адже серед його пріоритетів на одному з найперших місць є освіта. У багатьох навчальних закладах ми вже працюємо, реалізовуємо разом з Фондом хороші проекти. Цими проектами ми намагаємося підтримати вчителя, дати йому додаткові можливості для професійного зростання і створити кращі умови для вихованців», - зауважив депутат.

Привітав освітян і голова фракції УКРОП у обласній раді Вячеслав Рубльов.

«Всім зрозуміло, що без школи, без освіти не буде сильної держави. За вашу кропітку щоденну працю ми вам дякуємо, бо ви виховуєте патріотів України, які її розбудовують і захищають. В обласній та районних радах є чимало представників УКРОПу, є Фонд, тож звертайтеся, і тільки разом ми можемо розбудувати нашу Україну», - додав він.

Заступник начальника – начальник відділу дошкільної, загальної середньої та вищої освіти управління освіти Волинської ОДА Тетяна Соломіна, зазначила: у кожного вчителя чимало пріоритетів, у тому числі й досягнення висот учнями.

«Ніхто не замінить довірливих дитячих очей, для мене важливо, коли діти радіють, що ви приходите на поріг. Ви створюєте ту атмосферу, яка дозволяє досягати високих успіхів. Бажаю вам розумних і хороших учнів, які б через багато років дякували за навчання. Адже навчити бути людиною – це велике мистецтво», - підсумувала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus