USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинських продавців домашньої продукції женуть з центру. ФОТО.ВІДЕО

1 Липня 2013 12:38
Продавці домашньої молочної продукції переконані - торгових місць на ринку їх позбавляють всупереч інтересам людей.

Так, кілька років тому міська рада прийняла рішення про заборону вуличної торгівлі на тротуарі біля базару. Разом з цим для дрібного продажу домашнього молока, сиру, сметани, городини відвели місце вглиб парку - за торговим комплексом «Пасаж», - інформують Вісті Каменя.

У більшості випадків цей крок можна назвати позитивним. Однак, йдеться у повідомленні,це стосується не лише торгівельників. Значна частина мешканців-покупців, вважає, що таке рішення міської ради не зовсім продумане.

Незручностей, мовляв, це завдає тим людям, які купують в селян домашнє молоко. Адже йти з вулиці Шевченка за кількасот метрів в сторону парку, пенсіонерам (та й, навіть, не лише їм) не завжди є можливість.

Врешті-решт і самим продавцям, кажуть, такий стан речей завдає суттєвих незручностей. Саме це стало причиною для пошуку оптимальних місць торгівлі. Тобто - і руху пішоходів не перешкоджати, і продукцію збувати у зручному для покупців місці. Таке розташування, ніби, й знайшли. Літні жіночки, виконуючи рішення сесії, відступили до кінотеатру на п'ять передбачених міською метрів і там збувають свою продукцію. Проте, за їх словами, їх щодня «ганяють» звідти правоохоронці.

«Держава, на словах, говорить про захист селянина та сприяння розвитку аграрного сектору. Хто зна, може десь таке і є, але не в Камені-Каширському. Чомусь і в Луцьку і в Ковелі молоко, сир, сметану, селяни продають вільно, а в нас міліція тільки й чатує, коли ми поприходимо на ринок. Хіба ми злочинці? Ми ж відступили від тротуару. Кому ми заважаємо? Та й скільки ми тут торгуємо - дві-три години... Бо ж треба додому, до господарки, до корів. І ніхто на якість нашої продукції не нарікає, люди її купують охоче. Бо ж це - своє, натуральне. А як, скажіть, тій бабусі з ключкою дійти за молоком аж за пасаж?
Нехай би зробили продуктовий ринок в нормальному місці. А то усю землю і біля базару і в парку при дорозі продали під «маркети», а нас хочуть загнати до «чорта на кулічки», хто туди піде купувати продукти? - бідкаються селяни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus