USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

ВООЗ: штам Omicron не спричинив ще жодної смерті

5 Грудня 2021 08:27
Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що світ не повинен панікувати через новий штам Covid-19, але має підготуватися до його поширення.

Про це заявила провідна науковиця ВООЗ Сум’я Свамінатан, пише ВВС Україна.

За її словами, нинішня ситуація дуже відрізняється від тієї, що була рік тому.

Згідно з повідомленнями, наразі Omicron виявили у майже 40 країнах. Досі незрозуміло, чи є цей штам більш заразним і менш сприйнятливим до вакцин. Водночас цей варіант коронавірусної інфекції не спричинив ще жодного випадку смерті.

За попередніми даними вчених з Південної Африки, де Omicron виявили вперше, він здатен певною мірою уникати імунного захисту Covid-19, хоча експерти попереджають, що цей аналіз не є остаточним.

На конференції Reuters NEXT Сум’я Свамінатан сказала, що цей штам дуже заразний.

Посилаючись на дані з Південної Африки, вона припустила, що Omicron може стати домінантним штамом у всьому світі, хоч це важко передбачити. Вона додала, що нині 99% випадків заражень у всьому світі припадає на штам Delta.

«Наскільки нам треба хвилюватися? Нам потрібно бути готовими та обережними, а не панікувати, тому що нинішня ситуація відрізняється від тієї, що була рік тому», – сказала вона.

Дедалі більше країн призупиняють авіасполучення з півднем Африки після виявлення там нового штаму коронавірусу.

Ускладнює ситуацію те, що Omicron виявили у той час, коли європейські країни борються з новою хвилею Covid-19.

У Німеччині з лютого хочуть запровадити обов’язкову вакцинацію проти COVID-19.

Сусідня Австрія анонсувала обов’язкову вакцинацію з 1 лютого, а Бельгія і Нідерланди повернули або посилили обмежувальні заходи проти коронавірусу.

Своєю чергою Британія прискорює кампанію з бустерної вакцинації. Уряд закупив ще 114 мільйонів доз Pfizer і Moderna та оголосив, що до кінця січня всім дорослим запропонують ревакцинацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus