USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Я працюю в ініціативній групі Запотоцького на зарплаті», - лучанка про відкликання депутатів

18 Серпня 2017 15:09
Лучанка Анастасія Гонта прийшла у територіальну виборчу комісію за копією акту про правдивість її підпису щодо відкликання луцьких депутатів та розповіла, що це потрібно для звіту, адже вона працює в ініціативній групі депутата Артема Запотоцького й отримує за це зарплату.

Проте жінка забула сфотографувати акт для звіту своєму керівництву організованої мережі по відкликанню депутатів, тому знову повернулася.

«Я підходила сюди в понеділок, бо брала на штабі номер, ми - із ініціативної групи Артема Запотоцького. То я підписалася за звірку свого підпису, але точно не знала, що мені ще потрібно. А мені потім сказали, що тут ксерять ці акти, бо переді мною дівчата вже приходили й так робили. Мені треба відчитатися, так вимагають», - пояснює дівчина.

Це здивувало членів комісії, які й почали цікавитися, що відбувається і що це за організована акція, на що жінка відповіла, що люди працюють чітко по секторах і отримують за це гроші.

«Я беру участь у виборчій команді й знаходжу людей. Я є членом ініціативної групи, у нас все поділено по секторах і мені треба було це все пройти (завірити підпис - ВН) і відзвітуватися своєму керівнику, зробивши фотографію чи принісши ксерокс, що я перевірила правдивість свого підпису за відкликання депутатів. Я там працюю на зарплаті не офіційно…офіційно. Можна мені ксерокс і на чорновику, головне, щоб звіт був», - пояснила Анастасія.
Зауважимо, що відповідно до Закону України «Про місцеві вибори» у статті 38 написано: «Рішення про внесення пропозиції щодо відкликання депутата місцевої ради за народною ініціативою приймається на зборах виборців», а не організованою проплаченою групою, що є порушенням законодавства.

Тому, аби з’ясувати, чи поліція розслідує ці порушення, редакція Інформаційного агентства Волинські Новини надіслала запит на отримання публічної інформації в поліцію.

Зокрема, просимо надати інформацію про те чи правоохоронці розслідують діяльність організованої групи, яка за гроші намагається відкликати луцьких депутатів.
Нагадаємо, за фінансування олігархічної групи «Континіум» члени обласного осередку БПП «Солідарність» ініціювали відкликання депутатів. Луцькради Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука. Депутати, однак, стверджують, що для їхнього відкликання немає жодних законних підстав, а процес відкликання – спосіб БПП «Солідарність» і «Континіуму» захопити владу в місті. Ініціатори відкликати депутатів міської ради називають заменшену цифру необхідних підписів. Також виборча комісія розглядає питання з порушенням закону та ховається від ЗМІ.

Варто відзначити, аби перевірити підписи в законний спосіб, член комісії Юлія Кубай пропонувала ухвалити процедуру почеркознавчої експертизи, але Будцев саботував роботу. Раніше, 15 серпня, виявили 85 помилок щодо інформації про місце проживання. Так, один із підписаних із Білої Церкви, є із села Великий Омеляник, із селища Любешів, частина підписантів взагалі не вказала населений пункт проживання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Хаха Показати IP 18 Серпня 2017 16:57
І це як називається негласне отримання інформації чи запис розмови на диктофон без попередження?
Ну ну до Хаха Показати IP 18 Серпня 2017 20:30
Хто вів запис, у цьому випадку підпадає під діє 8 ст ККУ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus