USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

ЄС не збирається висилати сім'ї своїх дипломатів з України, – Боррель

24 Січня 2022 10:25
У Європейському Союзі поки не бачать причин для евакуації своїх дипломатів з України.

Таку позицію озвучив керівник європейської дипломатії Жозеп Боррель, передає Interfax-Україна.

«Ми не плануємо робити те саме, що США, оскільки не бачимо для цього якихось конкретних причин», – заявив Боррель, коментуючи повідомлення про рішення США евакуювати з України сім’ї американських дипломатів.

«Доки тривають переговори (з Росією – ІФ), я не думаю, що ми маємо причини залишати Україну», – наголосив він.

При цьому глава європейської дипломатії зазначив, що чекає, що держсекретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі глав МЗС країн-членів ЄС пояснить причини відповідного рішення Вашингтона.

Як ми писали, Державний департамент США наказав сім’ям дипломатів та співробітників посольства евакуюватися з України. Самі ж працівники можуть це зробити за бажанням.

У пресслужбі МЗС України наголосили, що рішення Держдепу США не означає, що всі співробітники американського посольства зараз виїдуть з України. Посольство продовжить повноцінно функціонувати. Члени дипмісії отримали можливість поїхати, якщо вони мають таке бажання. Проте їхній від'їзд зовсім не є обов'язковим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 24 Січня 2022 16:25
бреше мабуть.. як завжди

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus