USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Літній відпочинок у таборі «Сонячний»: спорт, забави і… покарання

19 Червня 2017 14:14
Перша зміна у таборі «Сонячний», що в селі Гаразджа Луцького району, розпочалася 7 червня. Сьогодні тут напрочуд гамірно, всюди чути дитячий сміх та вигуки.

«Необдарованих дітей не буває, всі вони гарні і розумні, тому й заслужили, щоб відпочити у нашому таборі. «Сонячний» - табір туристично-спортивного спрямування. Відпочивають діти від 6 до 17 років. Вихователі – це студенти Луцького педколеджу. Вони здають практику і одночасно є працівниками табору. У центрі туризму студенти проходили спеціальне навчання, починаючи з березня. Це – лекції, тренінги. Їх готували до роботи з дітьми», - розповідає представник Центру туризму, спорту та екскурсій управління освіти Волинської облдержадміністрації Ольга Яцюк.

Вихователь Вікторія, своєю чергою, розповіла знімальній групі проекту Інформаційного агентства Волинські Новини «Соромлюсь запитати», як втирають дитячі сльози, шукають із дітворою компроміс та налагоджують дружні стосунки.

Діти зізналися на камеру, що за погану поведінку їм іноді доводиться відпрацьовувати - присіданням, віджиманням, а у декого – це вже норма дня. Карають у такий спосіб за використання нецензурної лексики, обзивання, нечемну поведінку, штовханину. Буває і таке, що вранці діти відмовляються вставати, йти на зарядку, і через це влаштовують бойкот вихователям. Але усе відбувається із жартами та іграми – у піднесеному настрої.

Перше, що потрапляє у вічі під час спілкування з відпочиваючими, – невимушеність, дружність, радість. Вони залюбки продемонстрували й власні фізичні здібності. А ще – провели екскурсії кімнатами, під час яких з’ясувалося, що у кімнаті хлопців буває чистіше, заправлені постелі і менше галасу.

А загалом, до початку сезону таборування, у «Сонячному» зробили ремонт корпусу, встановили внутрішні санвузли, яких досі ніколи не було. Діти підтвердили, що їх смачно годують і їм подобається відпочивати у цьому закладі. Вони також розповіли про розпорядок дня, чергування, заняття і дозвілля.
Наостанок, працівники «Сонячного» і запевнили, що на території постійно є охоронець і черговий, який реєструє тих, хто прийшов і до кого. Проте знімальна група без перешкод та зайвих питань потрапила у табір. Відтак, попри чимало плюсів, зокрема, хороше харчування та умови проживання, великим мінусом у закладі є його безпека. Охорона дітей таки має бути на кращому рівні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus