USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Соромлюсь запитати». Про черги та «договірняки» - експеримент на «Устилузі». Анонс

10 Лютого 2017 07:00
Скільки часу доводиться простоювати водіям на МП «Устилуг», щоб перетнути кордон, яка зараз ситуація з чергами, та на що бідкаються водії - про це та ще багато чого цікавого у проекті «Соромлюсь запитати» від Інформаційного агентства Волинські Новини.

Митно-сервісна зона до МП «Устилуг», де й формувалася черга, розташована перед містом. До листопада 2016 року її контролювали прикордонники. Але після заяв про те, що стражі порядку беруть хабарі, вони зняли цей пост. По тому певний час там стояла поліція, але й вона довго там не пропрацювала.

З грудня обов’язки контролювати сервісну зону взяли на себе активісти. Для того, аби налагодити ситуацію з чергами та не створювати автомобільний колапс у самому місті, добровільні стражі взялися складати списки водіїв, які хочуть перетнути кордон. Буцімто, заміть того, щоб стояти в довжелезних чергах, водій приїхав, записався у список, і їде додому. А коли підійде його черга, він повертається у сервісну зону і без проблем потрапляє безпосередньо на сам пункт пропуску. І час економиться, і нерви. Все, як кажуть, для людей.

Проте, з приходом активістів ситуація подекуди не стабілізувалася, а, як запевняють окремі водії, стало лише гірше: збільшився час очікування черги, та й те, як саме проходять списки, викликає купу запитань. Дехто з бажаючих перетнути кордон відверто заявляє, що швидко і без проблем потрапити до Польщі можна за окрему "таксу", ба більше, навіть називають чітко встановлену ціну. До прикладу, з мікроавтобуса беруть 600 гривень.

Тож яка насправді ситуація зараз на кордоні, чи задоволені водії такими нововведеннями, та, чи все так чесно і прозоро, як звітують активісти, дивіться далі у циклі відеосюжетів від ВН. Вже скоро
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Иван Показати IP 10 Лютого 2017 09:26
Если я посещаю польшу раз в месяц, то нафига мне записываться в очередь, которую организовали активисты? Наверняка активисты состоят из тех, кто относится к группе товарищей малого прикордонного рухла. Вот и пусть себе рухляются по сто раз и между собой стоят в очередях.
доповню до Иван Показати IP 10 Лютого 2017 10:18
«Если я посещаю польшу раз в месяц» і мешкаю за100км від кордону. Невже тяжко створити сайт,щоб людина зареєструвалась через інтернет,роздрукувала талон з номером авто і орієнтовним часом перетину кордону та спокійно їхала?
Иван до доповню Показати IP 10 Лютого 2017 13:51
И по талончику я смогу посетить Польшу именно в воскресенье? а поляке и прочие иностранцы тоже должны регистрироваться? Вот ты,Дополнитель, ездишь по сто раз на день, то и регистрируйся и создавай специательную очередь для вас- гонщиков машин, сигаретников и бурштынщиков и прочих частых оптовиков.
Анонім Показати IP 10 Лютого 2017 11:12
Громадський активіст , а слабо з 9- по 18 посидіти на роботі за 3600 грн?? На підставі чого,....НА ДЕРЖАВНОМУ КОРДОНІ???? якась групка людей організувала свій " бізнес"
Анонім Показати IP 10 Лютого 2017 11:14
я сижу йому на пенсію заробляю.... а він активістом"працює"... без трудової і стажу))) бардак
діма Показати IP 10 Лютого 2017 12:22
Шо за голос, шо за тембр - мнє плохо!!! Хлопчик перепутав пєдалі????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus