USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чемпіонку світу виключили зі збірної Білорусі через підтримку протестів

21 Листопада 2020 16:43
Чемпіонка світу з фрістайлу Олександра Романовська була виключена з національної збірної Білорусі через те, що підтримувала протести проти Олександра Лукашенка.

Про своє виключення зі збірної спортсменка повідомила в коментарі sportrbc.ru, передає УНІАН.

Романовська, а також тренер білоруської збірної з фрістайлу Микола Козеко висловлювалися на підтримку протестів в країні. Також спортсменка виступила за перерахунок голосів на президентських виборах і підписала відкритий лист проти політичних репресій.

«Складно змовчати, закрити очі на те, що відбувається, тому навіть не роздумувала. Наслідки, звичайно, були передбачувані. Але ця та ситуація, в якій потрібно показувати людські якості. Так, мене фактично виключили зі збірної через те, що відкрито підтримала протести. Але зараз я ні про що не шкодую, тому що чиста совість завжди важливіше», – сказала Романовська.

«Основний удар припав на нас двох. Тренера ще не прибрали, але йому вже надіслали листа про те, що він повинен повернути отримані стипендії за рік або навіть більше», – додала спортсменка.

Романовська є чемпіонкою світу 2019 року, дворазовою чемпіонкою зимової Універсіади-2019 і багаторазовою переможницею етапів Кубка світу.

Як повідомлялося раніше, під час протестів у Білорусі затримали брата олімпійської чемпіонки з біатлону. У мережу потрапили кадри із затримання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 22 Листопада 2020 06:02
поскакала дурочка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus