USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Два дні футбольного свята у Луцьку: яким був перший «Кубок єднання». Фоторепортаж

27 Вересня 2021 10:36
В обласному центрі Волині відгримів наймасштабніший футбольний турнір «Кубок єднання-2021» серед хлопчиків 2011-2012 року народження, який присвячений десятиріччю Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Протягом двох днів 22 команди з усієї України демонстрували на полі «Авангарду» запеклу боротьбу, забивали красиві голи та дарували собі та вболівальникам неймовірні емоції. А переможцем першого «Кубка єднання» стала команда з Одеської області, яка перемогла у фіналі команду з Сумщини, «перестрілявши» суперників у серії пенальті.

Всеукраїнський футбольний турнір «Кубок єднання-2021» стартував 10 вересня у 22 областях України. Це наймасштабніші в Україні дитячі спортивні змагання, в яких брали участь 400 команд юних футболістів віком 10-11 років. Перший відбірковий тур завершився 22 вересня. Були визначені переможці, які взяли участь у фінальних змаганнях, що пройшли на луцькому стадіоні «Авангард».

Читати ще: «Крім футболу, буде ще й баскетбол», – Ігор Палиця про наступний етап розвитку спорту на Волині

Перший день

Вже з самого ранку 25 вересня команди вишиковувалися для урочистої ходи стадіоном «Авангард» та відкриття турніру. Відбірковий етап у Луцьку виграла ДЮФШ «Волинь», тож чимало батьків прийшло на «Авангард» підтримати майбутніх Мессі та Роналду. Також до обласного центру Волині підтримати свою команду приїхали й батьки з інших регіонів.
Учасників змагань вітали народний депутат України, лідер політичної партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця, який став ідейним натхненником турніру, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, Луцький міський голова Ігор Поліщук, перший віце-президент Української асоціації з футболу Вадим Костюченко. Особливим сюрпризом для маленьких спортсменів стало привітання від ексзахисника збірної України, володаря Кубка УЕФА В’ячеслава Шевчука.
А після вітань на полі «Авангарду» розпочалися футбольні баталії. 22 команди поділили на сім груп, у групі було три команди і лише в одній – чотири. У плей-офф виходили лише команди, які займали перші місця та команда, яка посіла друге місце у групі з чотирьох учасників.
Проте вболівальників очікували не лише футбольні баталії, боротьба та красиві голи. На «Авангарді» проводили спортивні естафети та розваги для дітей, також діяв фудкорт, а найпалкішим вболівальникам обіцяли подарунки.
Хорошою традицією турніру стало вітання футболістів-іменинників, яких вітали партнери по команді та Фонд «Тільки разом», даруючи їм м’ячі.
Зважаючи на схему турніру, вже з перших матчів хлопці налаштовувалися на боротьбу. Ігри тривали протягом дня, за підсумками якого команди посіли такі місця:

22. Тернопільська; 21.Чернівецька; 20.Дніпропетровська; 19.Запорізька; 18.Херсонська; 17.Кіровоградська; 16.Донецька; 15.Львівська; 14.Рівненська; 13.Вінницька; 12.Черкаська; 11.Чернігівська; 10.Харківська; 9.Волинська.
Читати ще: «Сподіваюсь, що традицію будівництва футбольних полів продовжить держава», – Ігор Палиця

Другий день

А вже у неділю у боротьбі за п’яті-восьмі місця між собою повинні були зіграти Полтавська, Миколаївська, Івано-Франківська та Хмельницька області.

У підсумку п’ятою стала команда з Полтавщини, шосте місце посіла команда з Івано-Франківська, сьомими стали хлопчаки з Миколаївщини, а восьме місце зайняла команда з Хмельницької області.

За перші місця у півфіналах боролися Одеська-Житомирська область і Київська-Сумська області. У першому півфіналі команда з Одещини здолала команду з Житомирської області. А хлопці з Сумської області перемогли представників Київщини, які виявилися сильнішими за суперників в матчі за бронзу.
Відзначимо, що перед фіналом відбувся виставковий матч між маленькими футболістами «Волині» та мультиплікаційною збірною.
«Мультики» дозволяли собі грати не за правилами та жартівливо брали м’яч у руки, несучи його до воріт. Натомість маленькі волиняни двічі розписалися у ворота героїв з мультика та круто відсвяткували голи. В підсумку учасники матчу отримали не лише позитивний заряд енергії, а й подарунки від організаторів.
Фінал між Одещиною та Сумщиною подарував вболівальникам, які палко підтримували команди, неабиякі емоції. Першими забили хлопчаки з Сумщини, але одесити не збиралися здаватися та до кінця гри зрівняли рахунок. Долю протистояння вирішила серія пенальті, яку точніше пробила команда з Одеської області, що дозволило святкувати їй перемогу в першому «Кубку єднання».
Після перемоги маленькі футболісти жартома скажуть Інформаційному агентству Волинські Новини, що секрет їхньої перемоги воротар, який є машиною для вбивства.

Читати ще: «Подобається Мессі, бо він лівоногий, як і я»: юні футболісти – про шлях до перемоги у турнірі «Кубок єднання-2021»
Згодом, коли емоції трохи вщухли, команди розпочали нагороджувати. Приємну місію вручати подарунки юним спортсменам виконували Ігор Палиця, Вадим Костюченко та В’ячеслав Шевчук.
Жоден з учасників турніру не залишився без подарунків, адже у Фонді «Тільки разом» знають, що без поразок не буває перемог. Відтак кожній команді-учаснику вручили кубок фіналіста, сітку для футбольних воріт, манішки для тренувань, м’ячі, а кожен член команди отримав медаль фіналіста турніру та м’яч.

Проте найкрутіші призи отримали переможці, які зайняли перші чотири місця:

І місце – навчально-тренувальний збір команди на 7 днів у Буковелі, кубки, медалі, м’ячі, комплект для тренувань (сумка, драбина, гімнастична палка, кільця, конуси тощо), комплект спортивної форми для команди (рюкзак, шорти, футболка, тренувальна футболка, гетри, щитки, м’яч).
ІІ–IІІ місця – кубки, медалі, м’ячі, комплект для тренувань (сумка, драбина, гімнастична палка, кільця, конуси тощо), комплект спортивної форми для команди (рюкзак, шорти, футболка, тренувальна футболка, гетри, щитки, м’яч.
IV місце – кубки, медалі, м’ячі, покращений комплект для тренувань (сумка, драбина, гімнастична палка, кільця, конуси).
Ігор Палиця у вітальному слові сказав, що пенальті – це лотерея: «Ви всі молодці! Емоції під час змагань справді зашкалювали. Це – справжня кульмінація справжнього свята!»
Відзначимо, що на турнірі також відзначили і найкращих гравців: найкращий воротар – Тимофій Процько (ДЮСШ 11 «Чорноморець», Одеська область); захисник – Матвій Миронець (Шосткінська КДЮСШ «Барса», Сумська область); нападник – Іван Гречина (СДЮСШОР «Полісся-1», м. Житомир); MVP турніру – Ігор Кирута (Шосткінська КДЮСШ «Барса», Сумська область); бомбардир – Герман Комаровський (СК «Чайка», Борщагівська ТГ, Київська область).
Ігор Палиця зазначив, що у Фонді «Тільки разом» прийняли рішення організовувати турнір «Кубок єднання» не лише на визначні дати, а щорічно. Тож вже наступного року знову футбольні команди зійдуться між собою, аби визначити найсильнішого. А цьогоріч між собою змагалися 400 команд із 22 областей України, а це – майже 7 тисяч учасників з усієї країни.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 27 Вересня 2021 12:21
Спорт - це хороша річ, але чому, коли проходиш повз спортивні майданчики в той момент, коли там грають футбол, звідти лунає така відбірна лайка, що з дітьми мушу обходити дані спортиві об"єкти...
Волиняка до Лучанин Показати IP 27 Вересня 2021 12:48
Це питання до батьків тих, хто грає в футбол
Лучанин до Волиняка Показати IP 27 Вересня 2021 13:03
А там неважливо хто грає, що діти, що дорослі - одне і те ж. Прикро...
Лучани до Лучанин Показати IP 28 Вересня 2021 07:52
Відбірна лайка тільки на футболі??? Не смішіть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus