USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Красуню-лучанку спорт робить щасливою

23 Січня 2017 23:17
Лучанка Анастасія Коновальчук з 13 років займалася рукопашним боєм, а коли поступила до університету стала освоювати кікбоксинг. Тепер дівчина практикує французький бокс.

2013 року виступаючи на Чемпіонаті світу з кікбоксингу в Італії (місто Маріна ді Каррара) Настя виконала норматив майстра спорту міжнародного класу. Зараз спортсменка також займається французьким боксом, що називається сават. Протягом останнього часу встигла двічі виступити на чемпіонаті світу з савату увійшовши до трійки лідерів змагань.

Дівчина пригадує, що бойовими мистецтва почала цікавитися давно: з 13 років займалася рукопашним боєм, а коли поступила до СНУ імені Лесі Українки стала освоювати кікбоксинг та практикувати сават.

«Мене нерідко запитують, як вдається залишатися гарною навіть після жорстких спарингів? Все тому, що, слава Богу, ще не було якихось травм на обличчі. Звичайно часто маю багато синців на тілі, але мої друзі до цього ставляться з розумінням. Правда батьки переживають, особливо мама, бо ж її дочку б’ють», - сміється Настя.
Зважаючи на те, що кікбоксингом займаються переважно хлопців, то дівчині на тренуваннях більше доводиться спарингуватися з представниками сильної статі, з якими краще вчитися бойової майстерності і витривалості. На думку спортсменки, після спарингів з хлопцями вже нічого не страшно і легко перемагати на рингу будь-яку суперницю.

Тримати себе у формі спортсменці вдається завдяки систематичним тренуванням (тричі на тиждень), поряд з цим кожного дня вона займається бігом. Для цієї справи у неї немає ніяких вихідних, а про шкідливі звички взагалі не може бути й мови.

Спортивне взуття купує частіше ніж косметику

На запитання чи траплялося застосовувати свої бойові навики у повсякденному житті, красуня відповідає, що таке бувало, хоча і не часто. Зі слів Насті, у будь-яких конфліктних ситуаціях вона завжди шукає можливість розійтися мирно, а застосування сили вважає найгіршим аргументом у перепалці. Проте усі суперечки, що бували у житті спортсменки закінчувалися добре, принаймні для неї.

«Як і будь-яка дівчина я люблю гарно одягатися, купувати якусь косметику, хоча і не вважаю це головним. Тому не багато коштів витрачаю на подібні речі. Головне природна краса, а не те, що ми з собою робимо на публіку. А взагалі багато грошей йде на спортивні речі, наприклад, кросівки. Взуття часто рветься, через великі навантаження, тому іноді кожного місяця купую нові. Окрім цього багато витрачаю на придбання спортивного одягу, капи для зубів та іншої потрібної екіпіровки», – ділиться спортсменка.

Можливість отримати серйозне пошкодження обличчя у двобої нерідко непокоїть Анастасію. На її переконання чоловіків шрами прикрашають, а ось дівчатам вони не потрібні. Тому для уникнення таких неприємностей дівчина завжди дослухається порад свого тренера Миколи Мордика: у бою тримає руки біля обличчя блокуючи таким чином потужні удари супротивника.

Спорт допомагає досягати успіху у житті

Бойове мистецтво давно стало стилем життя Насті, яке, щоправда, не обмежується лише спортом. Дівчина добре вчиться, досконало знає англійську мову, тому вільно спілкується зі спортсменами з інших країн, а у вільний час без проблем передає власні знання іноземної мови колегам.

Щодо того чи має вона якийсь секрет досягнення успіху у спорті, дівчина відповідає: «Ніякого секрету не має. Просто потрібно постійно тренуватися, робити це завжди, де б ти не був. Головне, щоб було бажання, адже коли воно є, то можна досягнути будь-якого результату. Саме тому спорт робить мене щасливою, завжди впевненою у собі».

Весною розпочнеться новий сезон змагань, на яких виступатиме красуня-спортсменка з Луцька. Сподіваємось, у дівчини все вдасться і вона ще не один раз прославить нашу країну на міжнародних спортивних аренах.

Сергій Жуковський
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
АС Показати IP 23 Січня 2017 23:34
Спортивних успіхів! Тебе поважають усі хто займався спортом і заздрять жирні корови і курки на лабутенах!
Зайчик до АС Показати IP 23 Січня 2017 23:50
Заспокойся,ніхто навіть не знає про іі існування) а дівчинка класна)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus