USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Президент призначив стипендію волинському тренеру. Фото

11 Червня 2010 12:40
Президент України Віктор Янукович видав розпорядження про призначення стипендій для видатних спортсменів та тренерів України з олімпійських видів спорту – до переліку лауреатів потрапив волинських тренер.

Про це інформує сайт Президента України.

Згідно з розпорядженням від 10 червня, стипендію Президента України в розмірі півтора тисячі гривень призначено:

МИЛЕХИНУ Анатолію Миколайовичу – тренеру бронзової призерки чемпіонату Європи 2010 року з вільної боротьби Остапчук Юлії.

Довідково:

Ковельчанка Юля Остапчук (Левчук) народилася у Ковелі 1989 року. У 2001 році, привівши свого брата Віталія на заняття секції вільної боротьби до Заслуженого тренера України Анатолія Мілехіна, настільки захопилась цим видом спорту, що попросила тренера записати її в секцію.

Після тримісячних тренувань на перших обласних змаганнях Юля здобула перемогу у своїй ваговій категорії і вперше стала чемпіонкою Волинської області. У 2003 році у свої 14 літ, вигравши чемпіонат України серед кадетів, виконала норматив майстра спорту України. Стала призеркою Європи в Іспанії.

У 2004 році перемогла на II літніх спортивних іграх школярів України, на молодіжній першості України, здобула срібну медаль Кубка України.

У 2005 році Юля стала чемпіонкою Європи серед дівчат в Албанії, IV літніх юнацьких спортивних ігор України, спартакіади України серед школярів, бронзовою призеркою Кубка України, першості України серед юніорів.

У 2006-му за перемогу в Київському міжнародному турнірі серед дорослих їй присвоєно почесне звання Майстер спорту України міжнародного класу.

У 2007 році Юля здобуває звання чемпіонки світу серед юніорів в Пекіні та чемпіонки Європи серед юніорок в Белграді. Також стає чемпіонкою III Всеукраїнських літніх спортивних ігор, чемпіонкою України серед юніорів. В цьому ж році на чемпіонаті світу серед жінок в Баку (Азербайджан) зайняла п’яте місце та отримала для нашої держави Олімпійську ліцензію у ваговій категорії 63 кілограмів.

У 2008 році ковельчанка підтвердила свою майстерність з вільної боротьби, вигравши чемпіонат Європи серед молоді та чемпіонат України.

У 2010 році - бронзова призерка чемпіонату Європи з вільної боротьби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus