USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Реабілітація за «Агробізнес» та продовження боротьби за УПЛ: «Волинь» розгромила аутсайдера. Фоторепортаж

30 Липня 2020 12:19
З кожним туром боротьба за вихід в УПЛ стає все напруженішою. У минулому турі «Волинь» зустрічалася з «Агробізнесом», однак, продемонструвавши безвільну гру та фактично нічого не створивши поблизу воріт суперника, волиняни програли та покинули ТОП-3. Тим часом суперники «хрестоносців» не дрімали та у своїх матчах здобули необхідні очки.

Після поразки «Агробізнесу» лучанам потрібно було вигравати у 27 турі. Суперник був для цього вкрай підходящим. Адже у кого вигравати претенденту на УПЛ, як не в аутсайдера, який займає передостанню сходинку в турнірній таблиці. Не в образу запорізькому «Металургу», але поки їхня молодь не може конкурувати з командами Першої ліги, про що свідчить лише 15 набраних очок. Хоч запоріжці у 26 турі перемогли непоступливий «Авангард», але «Волинь» сподівалася лише на перемогу, що й показали стартові хвилини.
У доволі експериментальному складі, де місце на флангах захисту зайняли Мартинюк та Конкольняк, а центрбеком був номінально правий захисник Сімінін, «Волинь» зі стартових хвилин затиснула «Металург» на власній частині поля. Це дало результат на 11 хвилині: Кожанов отримав пас від Куліша та вийшов віч-на-віч з Леонідовим, пробивши повз голкіпера та відкривши рахунок у матчі – 1:0.
Після забитого голу «Волинь» дещо сіла, дозволивши понад десять хвилин контролювати м’яч «Металургу». Це не сподобалося головному тренеру Андрію Тлумаку, який крикнув: «Опорники, ви будете грати чи ні»? Очевидно, коучу не зовсім подобалася гра у відборі Сада та Рябова. Проте за цей час запоріжці зуміли створити лише один момент, пробивши здалеку.
А вже на 27 хвилині Кожанов заробив небезпечний штрафний. Конкольняк і Чачуа одразу ж підійшли до м’яча, але встановив його саме хавбек, який і вирішив пробити – м’яч після удару Амбросія залетів прямо у кут воріт запоріжців – 2:0.
Після цього гості у першому таймі ще раз пробили здалеку, але прямо в руки Леванідову, який у цьому матчі замінив у рамці Літовченка. А у «Волині» міг залетіти третій гол – Рябов прострілював, і м’яч рикошетом від захисника ледь не залетів за комір Леонідову, однак, облизнувши поперечину, ігровий снаряд вилетів на кутовий.

Поки не вдається забити дебютний гол за «Волинь» Станіславу Кулішу, однак у цьому матчі він не мав багато моментів. Запам’ятався лише удар в додатковий до першого тайму час з гострого кута, який відбив голкіпер.

По перерві лучани одразу ж довели рахунок до розгромного. Климець, пробиваючи головою, влучив у руку захиснику гостей, і арбітр вказав на точку. Пробивати одинадцятиметровий взявся Кожанов, який забив свій 17 гол у нинішньому сезоні – 3:0.
Після забитого голу лучани не побігли робити відрив ще більшим, дозволивши створити кілька моментів запоріжцям, але у цьому матчі Леванідов був на висоті. Чого лише вартує сейв на 84 хвилині, коли м’яч влучив у стійку, а на добиванні Сачко фактично його розстрілював, проте голкіпер зумів залишити свої ворота сухими.

Проте перед цим «Волинь» забила ще раз – на 74 хвилині Хагназарі, який вийшов на заміну, вивів Сада на побачення з голкіпером, і опорник реалізував цей момент, забивши свій другий гол за «Волинь».
Хагназарі і сам міг забивати, але не зумів перекинути воротаря, а залетіти м’ячу у ворота після добивання Кожанова також завадив кіпер.
Проте вже через десять хвилин після попереднього голу молодий форвард Кобзар, який також з’явився на полі з лави запасних, відзначився дебютним голом за «Волинь», реалізувавши вихід віч-на-віч з голкіпером – 5:0. До слова, гольову передачу до свого активу записав Сад.
Таким чином, лучани реабілітувалися за гру з «Агробізнесом» і святкували впевнену та закономірну перемогу над одним із аутсайдерів Першої ліги. Після цього туру «Волинь» має в активі 51 очко, команда ділить четверту та п’яту сходинку з «Рухом», однак львів’яни мають ще гру в запасі. Тож «хрестоносцям» в останніх трьох поєдинках потрібно лише перемагати та сподіватися на осічки суперників.
А в наступному турі «Волинь» поїде в гості до останньої команди чемпіонату «Черкащини».

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Читач Показати IP 30 Липня 2020 16:42
Яка "реабілітація"? Злили Агробізнесу матч, бо не хочуть в УПЛ. Шарашкина контора, а не ФК.
Остап Вакарчук до чи Показати IP 30 Липня 2020 17:39
Дорогенький наш читачику. Для довідки: У футбольного клуба "Агробізнес", м. Волочиськ, Хмельницька область, де дислокується ця команда спортивна інфраструктура, роздягальня, душ, футбольне поле не відповідають вимогам Спілці європейських футбольних асоціацій (UEFA, фр. Union Européenne de Football Association, в українській транслітерації УЄФА) щодо ігор в Прем"єр Лізі України. А тому при непоганій грі, ФК "Агробізнес" все-таки не видадуть атестат і не допустять в зесоні 2020/21 до ігор в УПЛ. На відміну, наша ФК "Волинь, має практично все для ігор в УПЛ, прекрасна інфраструктура, але грати не вміють. Ось проблема Волині. Не думаю, що Волинь гру продали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus