USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Українські десантники завоювали «срібло» на змаганнях у Великобританії

23 Жовтня 2018 07:00
Щорічні міжнародні навчання «Кембрійський патруль» («Cambrian Patrol») завершилися у Великій Британії, неподалік містечка Брекон, на півдні області Повіс в Уельсі, на узвишші масиву «Чорних гір». Упродовж тижня 127 команд із 27 країн демонстрували свою майстерність у проходженні 80-кілометрового маршу та у виконанні різних бойових завдань. Українські десантники випередили 13 команд, 8 з яких згодом, зійшли з дистанції, повідомляє прес-служба Командування Десантно-штурмових військ ЗС України.

У цьогорічних змаганнях команди були поділені на 7 потоків по 18 команд у кожному. Разом з українцями в марші брали участь підрозділи з Білорусії, Молдови та Угорщини.

Загалом на маршруті навчань було 11 точок, протяжність — 80 кілометрів напряму. З урахуванням того, що наші воїни йшли в обхід, адже по високим горам пересуватись не просто — висота складала близько 420-670 метрів, а схил — від 45 до 70 градусів, тому протяжність маршу українських десантників досягнула 85-95 кілометрів.

Кожен учасник ніс на собі 2 рюкзаки, загальною вагою 41 кілограм, зброю, подвійний боєкомплект та радіостанцію з 4 батареями.

"Дистанція змінилася з 80 до 95 кілометрів, нам заборонили користуватися приладами навігації і до того ж приготували для нас декілька несподіваних сюрпризів", — розповів капітан команди молодший лейтенант Антон.

Основний акцент організатори зробили на командну роботу, яка полягала у виконанні завдань по розкриттю місця перебування супротивника, знищенню незаконного озброєного формування, наданню першої медичної допомоги, звільненню і евакуації заручників, а також подоланню водних перешкод.

У підсумку змагань українські десантники стали другими. Срібні медалі їм вручив командир 160-ї піхотної бригади Сухопутних військ ЗС Великої Британії.

Довідково: змагання «Cambrian Patrol» проводяться з 1959 року, коли група військовослужбовців Сухопутних військ територіальної оборони Уельсу розробила курс тренувань на вихідні дні, який складався з марш-кидка на довгу дистанцію через Кембрійські гори і завершувався стрільбами на полігоні Сеннібрідж. Із кожним роком на змагання залучається все більше міжнародних учасників. У кінці навчань відбираються найкращі команди, які нагороджуються золотими, срібними та бронзовими медалями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus