USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Українці розгромили росіян на чемпіонаті з кібер-шахів, серед них – лучанин

21 Травня 2020 11:01
17 травня завершився Суперфінал Світової Ліги з шахів, у якому українці розгромили головного конкурента – команду Росії. Шахова кібер-команда Team Ukraine стала абсолютним чемпіоном Світової Ліги 2020 року. А сам онлайн-матч став одним із найбільших у світовій історії. Такої кількості гравців одночасної гри ще не було.

Україна вчетверте поспіль стала чемпіоном Світової Ліги із кібер-шахів. У п’ятому сезоні 2020 року в «Народній шаховій інтернет-Олімпіаді», яка проходить на одному із найпопулярніших шахових інтернет-майданчиках Chess.com, українська команда з величезним відривом розгромила росіян – 27 перемог у 30 матчах.

До складу команди входило понад 5000 гравців. Це були як гросмейстери світового рівня, заслужені майстри спорту України, чемпіони світу, Європи та України – такі, як Павло Ельянов, Володимир Баклан, Олександр Бортник, Михайло Голубєв та багато інших – так і звичайні любителі шахів різного віку. Правда, щоб потрапити до числа команди, потрібно мати певний рейтинг.

Одним із них є лучанин Михайло Зданевич. Ще з шостого класу він зацікавився шахами і з того часу регулярно грає, хоча сьогодні не є титулованим гросмейстером. У команду потрапив минулоріч, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».
За форматом змагань необхідно було зіграти по дві партії в трьох видах – кулі, бліці та швидких шахах. І в усіх трьох українці одержали переконливу перемогу з величезним відривом. Підбір суперників відбувався автоматично через інтернет-систему, де ніхто не знав, з ким буде грати.

Найбільша кількість учасників грала у бліці – по 724 від кожної команди, що майже вдвічі перевищило минулорічну кількість і стало рекордом Світової Ліги.

Всі види програми були дуже короткими в часі, такі змагання сьогодні є дуже популярними в світі.

Такі інтернет-змагання є важливими для популяризації шахів в Україні, адже житель будь-якого міста чи селища може зіграти в одній команді з провідними спортсменами та чемпіонами. Портал Chess.com, на якому відбуваються матчі з кібер-шахів, на сьогодні відвідує понад 37 мільйонів користувачів з усього світу. Шахи залишаються однією з найпоширеніших спортивних ігор сучасності, які поєднують в собі елементи науки, мистецтва та спорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Хе хе хе Показати IP 21 Травня 2020 11:16
Залишається ще в хоккей виграти.
777 Показати IP 21 Травня 2020 11:43
А если бы выиграли у сша. написали бы? А так .это ж праздник какой то!
Хак мозку Показати IP 21 Травня 2020 11:43
Михайло, ти крутий! Файно москаликам дали прикурити!
Олександр Показати IP 21 Травня 2020 13:08
Краще булоб розгромити їх на Донбасі чи в Криму.
До Олександр Показати IP 21 Травня 2020 13:46
У тебе достатньо гороху і квасолі, щоб грім був потужний?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus