USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Завдяки Фонду Ігоря Палиці на Горохівщині відкрили новий спортивно-ігровий майданчик

19 Жовтня 2018 21:13
В селі Борочиче Горохівського району презентували успішно втілений проект громади та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» - спортивно-ігровий майданчик. На презентацію результатів співпраці прибув очільник Волинського УКРОПу, радник голови обласної ради Вячеслав Рубльов.

Село Борочиче, яке входить до складу Цегівської сільради – одне з найбільших у районі. Тут проживає більше 1300 людей. В населеному пункті працює дитячий садочок та школа. Спортивно-ігровий майданчик облаштували на пустирі біля дитячого садка. Кажуть – сюди приводитимуть малечу гратися, бо територія дитячого садочка не надто велика, повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу.

«В нас 200 дітей шкільного віку, багато дошкільного, дуже багато молоді. В нас навіть в школі немає нічого схожого – все, що було зі спортивного інвентарю, не витримує жодної критики. Тому, переконана, що сюди будуть приходити діти», – розповідає вчителька місцевої школи Ольга Яцина.

«Коли ми вперше збиралися, то мало хто вірив в те, що нам це вдасться, але ми це зробили. Спільними зусиллями можна починати будь-яку справу і довести її до кінця», - каже голова Цегівської сільради Валентин Фищук.

Зі слів мешканців села, їхнім дітям ніде було проводити вільний час. На жаль, через безгосподарність, місцевий клуб – в аварійному стані, а приміщення спортзалу, який розташований поруч, намагаються підтримати в належному стані ті, кому не байдуже. Тож спортивно-ігровий майданчик став не тільки основним місцем відпочинку дітей, а й окрасою для села.

«На майданчику ми ще встановимо освітлення, лавочки та смітники. Заради того, щоб цей майданчик був у нашому селі, долучився кожен мешканець Борочича», - каже голова ініціативної групи, укропівець Ярослав Садольський.

«Це свято не тільки для ваших дітей, а й для вас, бо ви, об’єднавшись, працювали для результату. Переконаний, що це не останній проект, який ми тут реалізуємо, адже засновник Фонду Ігор Палиця завжди підтримує ініціативні громади та тих, хто хоче змін», - зазначив Вячеслав Рубльов.

Крім того, від Фонду «Тільки разом» вчителі місцевої школи отримали м’ячі, дітлахи – свято з аніматорами, а найактивніші селяни – пам’ятні сувеніри.

До слова, завдяки сприянню Вячеслава Рубльова, обласна рада виділила кошти для встановлення твердопаливного котла в дитячому садочку. Зі слів завідувачки дошкільного закладу, це було вкрай необхідно, бо два газових котла не обігрівали установу. Невдовзі в дитсадку проведуть потрібні роботи, тож обіцяють, що взимку малюкам буде тепло.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus