USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Проти Корбана відкрили нову справу. ОНОВЛЕНО

3 Листопада 2015 09:26
СБУ вивезла лідера партії «Українське об'єднання патріотів – УКРОП» Геннадія Корбана із суду у невідомому напрямку, засідання суду не розпочалося. Про це інформують у прес-службі партії.

Зранку 3 листопада лідера партії УКРОП доставили до Новозаводського районного суду Чернігова з території міської лікарні №2, де його стан діагностували медики.

Нагадаємо, в ніч на 3 листопада під час засідання суду, на якому розглядалося питання про обрання запобіжного заходу, у Г.Корбана піднявся тиск, його госпіталізували.

Після того, як адвокати Корбана почали вимагати від конвоїрів СБУ звільнити їхнього підзахисного, оскільки о 8:40 сплив час його затримання (минуло 72 години з моменту, коли був затриманий Геннадій Корбан і за законом його повинні звільнити, адже йому досі не обрано запобіжний захід), співробітники СБУ вивели Корбана із будівлі суду та вивезли у невідомому напрямку.

Адвокати одразу же заявили, що Корбана викрали.

«Це цинічна сваволя органів, які називають себе правоохоронними. Це те саме, що було при Януковичі, навіть гірше», – заявив народний депутат Андрій Денисенко.

Водночас адвокат Оксана Томчук сказала, що «зараз мої дії полягають у тому, щоб знайти свого підзахисного, який відбув у невідомому для нас напрямку, і зараз будемо розбиратися. Я вважаю, що тільки що на наших очах було вчинено кримінальне правопорушення, оскільки особа мала бути звільнена з під варти», – сказала Томчук.

Зі слів очевидців, Корбана везуть дорогою на Київ.

За станом на 10:35 повідомили, що Корбана доправили до СІЗО СБУ у Києві. Рішення про затримання Геннадія Корбана схвалив слідчий Генеральної прокуратури України, він же доручив привезти його на слідчі дії. Про це заявила спікер СБУ Олена Гітлянська, пояснюючи, чому у вівторок, 3 листопада, лідера партії УКРОП правоохоронці вивезли із будівлі суду у Чернігові та повезли у невідомому напрямку, - інформує ТСН.

"Слідчий Генеральної прокуратури України ухвалив процесуальне рішення про його затримання та доручив СБУ доставити його в місце проведення слідчих дій", - пояснила спікер відомства агентству "Інтерфакс-Україна". Гітлянська наголосила, що інформація про викрадення Корбана після 72-годинного терміну перебування під вартою не може бути правдивою, оскільки політика відвезли для проведення слідчих дій.

Спікер СБУ порадила звертатися за подробицями до Генпрокуратури України, однак там отримати коментар агентству не вдалося.

За станом на 12:00 виявилось, що лідера партії УКРОП Геннадія Корбана немає у слідчому ізоляторі немає. Про це сказав народний депутат Віталій Купрій. У зв'язку з тим нардеп викликав міліцію, аби зафіксувати факт викрадення людини, передає кореспондент УНН.

Зазначимо, що під слідчим ізолятором СБУ на Аскольдовому провулку 3А, де ймовірно утримують лідера партії Геннадія Корбана, розпочався мітинг.

Під стінами СІЗО, зібралися більше 200 осіб із прапорами політичної партії Г.Корбана УКРОП, вимагаючи його звільнення.

Наразі мітинг відбувається спокійно. Кількість людей поступово збільшується.

За станом на 14:10 стало відомо, що Геннадія Корбана затримали за новим кримінальним провадженням.

Як повідомив начальник управління з особливо важливих справ ГПУ Степан Божило під час брифінгу у ГПУ, у правоохоронців є нові звинувачення проти лідера партії УКРОП Геннадія Корбана по статті 208 ККУ. Про це повідомляє УНН.

"Вчора у ході розслідування провадження Г. Корбана нами були здобуті дані про вчинення Корбаном Геннадієм низки кримінальних правопорушень. Було внесено відомості до Єдиного державного реєстру і розпочато досудове розслідування",- повідомив С.Божило.

Він додав, що його було затримано на підставі статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

"Сьогодні зранку Г. Корбана було затримано по статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. На даний момент він знаходиться разом зі слідчими і з ним поводяться коректно, його життю і здоров'ю нічого не загрожує. У випадку проблем із здоров'ям, йому буде надано кваліфіковану медичну допомогу і в подальшому буде прийматися рішення",- пояснив С.Божило.

Він уточнив, що Геннадій Корбан перебуває в Києві.



Як відомо, керівника партії «Українське об'єднання патріотів - УКРОП», який балотувався на посаду мера Києва, Геннадія Корбана затримала Служба безпеки Українив суботу, 31 жовтня. Зі слів адвоката політика В'ячеслава Кудінова, дії представників Генпрокуратури і СБУ щодо затримання Геннадія Корбана у нього вдома можна класифікувати як викрадення.

Наразі суд у Чернігові має обрати запобіжний захід для затриманого лідера партії "Укроп". Засідання суду щодо Корбана за станом на 8 ранку не поновилось. До слова, справу розглядає вже третій суддя «з сумнівними повноваженнями».

Сьогодні ж "УКРОП" організовує мітинг під Верховною Радою 3 листопада "на знак протесту проти політичних репресій, за звільнення політв'язнів і на захист результатів місцевих виборів".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Урсула Показати IP 3 Листопада 2015 10:40
Це повний безпредел і беззаконня!
Лучанин до Урсула Показати IP 3 Листопада 2015 13:02
Безпредел в чому, в злодіяльності Корбана чи в діях СБУ???
ковель Показати IP 3 Листопада 2015 11:26
так его украли?:) или уже вернули?:)))))
лучанин Показати IP 3 Листопада 2015 14:26
Порошенко взагалі страх втратив з СБУ і прокуратурою і суддями
луцьк Показати IP 3 Листопада 2015 18:35
Злочинці і розкрадачі бюджету в личині "патріотів" заслуговують суспільної зневаги .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus