USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Чому інвестори пішли зі сміттєсортувальної станції у Луцьку*

8 Листопада 2015 13:51
Cитуацію, що склалася із сміттєсортувальною станцією в селі Брище Луцького району, прокоментував кандидат на посаду міського голови Луцька Олександр Товстенюк під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс».

Зі слів Олександра Товстенюка, інвестори бояться вкладати кошти у розвиток Луцька, у створення нових підприємств, які б забезпечили додаткові робочі місця, бо міська рада не дає гарантій на чесні та стабільні правила «гри».

Зауважимо, що на цей об’єкт - сміттєпереробний комплекс під Луцьком - інвестори вже давно споглядають. Так, з 2008-го року кілька разів мінялися інвестори, навіть, виникли певні домовленості, що в Брищі кияни будуватимуть на сміттєзвалищі завод за австрійським проектом. Опісля цю тему піднімали по кілька разів на рік в різних іпостасях. Зокрема в 2013-му році Луцький міський голова Микола Романюк обіцяв містянам, що вже у 2014-му з’явиться довгоочікуваний завод. Втім, цього не сталося. Все що отримали із обіцянок – це сортувальна лінія у 2015-му році.

Кандидат на посаду міського голови, голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк пояснює, чому так вийшло. З його слів, сміттєсортувальна станція залишилася без перспективного майбутнього й так і не перетворилася у потужний завод через «принципи» очільника Луцька. Олександр Товстенюк розповідає, що, не отримавши жодниих гарантій від міської ради, інвестори… просто пішли.



«Станцію сортування у Луцьку успішно всі відкривали, проте - незрозуміло, для чого. Умови роботи жахливі, ефективність – незрозуміла, кількість витрачених грошей теж незрозуміла. Я, як бізнесмен, хотів вкласти гроші у будівництво потужного об'єкта сміттєпереробки, проте це стало неможливо.

Інвестори просто пішли, оскільки не отримали жодних гарантій ні від міської ради, ні від обласної ради, взагалі ні від кого. Де цей сміттєпереробний завод? Його немає», - наголошує Олександр Товстенюк.

Проте через амбіції та чиюсь певну вигоду бізнесменам просто не дали реалізувати свої інвестиційні плани щодо заводу, - наголошує кандидат у мери, - тим самим погіршивши «картину» міста в цілому.

Нагадаємо, свого часу, а саме 21 жовтня 2015 року, в ефірі програми «Прошу слова», що відбувся на телеканалі «Аверс», Олександр Товстенюк розповів про власне бачення ролі майбутнього очільника міста. Він наголосив, що нинішня міська рада усунулася від виконання покладених на неї законодавством зобов'язань. «Міський голова – це людина, яка обрана громадою і має достатньо повноважень, головне – щоб вона перебувала на своєму місці, могла, вміла і хотіла слухати та чути людей. А не тікати від них», - заявив тоді укропівець. Та запевнив, що задля очищення міста від корупції, не треба створювати жодних комітетів по боротьбі з корупцією, бо для того, щоб її подолати, достатньо повноважень міського голови.

Окрім цього, коментуючи ситуацію в місті перед другим туром виборів Луцького міського голови, коли особливо активізувався адміністративний тиск на виборців, Олександр Товстенюк підкреслив в ефірі телеканалу «Аверс» 5 листопада, що чинний мер нічого, крім батога, лучанам запропонувати не може.

Нагадаємо, на виборах 25 жовтня партія УКРОП отримала таку підтримку і довіру лучан, на яку місцева влада не очікувала. Окрім цього, в другий тур виборів мера вийшов представник цієї політсили Олександр Товстенюк та чинний мер, представник БПП «Солідарність» Микола Романюк.

Кандидат на посаду очільника міста Олександр Товстенюк звернув увагу, що після 25 жовтня представників та прихильників УКРОПу почали викликати на допити та відкривати щодо них провадження та фальшувати справи.

«Дуже прикро констатувати факт, як я вже сказав у своєму зверненні, що голів ОСББ, членів правління ОСББ, пересічних лучан десятками, сотнями викликають в міліцію, змушують їх відповідати на безглузді питання. Зокрема, задавалося питання, «чи балотувались ви на посаду міського голови». Кандидатів на посаду міського голови було всього 12, слідчі могли б і вивчити імена цих людей», - зауважує Олександр Товстенюк.

Нижче пропонуємо переглянути повну версію ефіру, де Олександр Товстенюк, зокрема, запросив Миколу Романюка на розмову, висловився щодо власної самостійності та залежності від Ігоря Палиці, пояснив свою рекомендацію правоохоронцям щодо секретаря міськради Сергія Григоренка, окреслив своє бачення формування бюджету, того, якою має бути чесна та ефективна влада, звідки брати гроші ОСББ, пояснив, яким бачить розвиток ситуації із Центральним ринком та проблеми із тролейбусами в Луцьку, згадав про фонтан у центрі міста, діяльність депутатської групи «Новий Луцьк» та розбудову спортивного комплексу, що на території «Авангард», тощо:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
ник Показати IP 8 Листопада 2015 14:26
вышло как всегда. чиновники волыни захотели слишком большой откат. коротче место этих чиновников в муссорном баке на зоне.
так до ник Показати IP 8 Листопада 2015 15:42
100%
Лучанин до так Показати IP 8 Листопада 2015 23:20
У 2013 році на Волинь прийшов інвестор AVE Group (компанія зі світовим ім'ям, яка вже не перший рік успішно працює у Львові і не тільки) - хотіли почати збір і переробку сміття у Луцьку. Було організовано зустріч у Клімчука - запросили і Романюка. Як розповідали присутні - Романюка трясло і ніс червонів, аж слиною запинався - задавав тупі питання і робив усе, аби дискредитувати потенційного інвестора. Злякався Коля, що у його кормушки реальний конкурент з"явиться. Подібна історія і з сміттєпереробним в Брищі - носиться Коля з проектом Кобринчука, а Кобринчук з Колею, а віз і нині там. Луцька сміттєва мафія, б**
Common sense до Лучанин Показати IP 8 Листопада 2015 23:58
Довести зможете? А то на заборах багато чого пишуть.
вуйко Показати IP 8 Листопада 2015 14:30
А Гунчик як розпинався про цю переробку! :) Йому лише канави рити для сміття, як у Ківерцях, і гроші мільйонні закопувати! Нічого корисного за весь свій час перебування на посаді не зробив для області, навіть розпочате Борисом Клімчуком завершити не може!!!
йован до вуйко Показати IP 8 Листопада 2015 16:49
Таки вуйку ваша правда, навіть те що борис почав не може до тями довести,
осбб Показати IP 8 Листопада 2015 14:59
так, це правда. мені особисто прикро.
життя Показати IP 8 Листопада 2015 15:49
...І Міши Турика там же.
життя до життя Показати IP 8 Листопада 2015 16:19
тобто на смітнику
777 до життя Показати IP 8 Листопада 2015 23:10
Цікава річ "життя" :) Ніколи не знаєш, який сюрприз воно тобі може принести.
Анонім Показати IP 8 Листопада 2015 17:10
і ручної мавпочки
я до аноніма Показати IP 8 Листопада 2015 17:38
А хто то ручна мавпочка, просто дуже цікаво?
коля Показати IP 8 Листопада 2015 18:05
давайте статтю про залескі і їх "економію газу" матеріали підкажу де взяти
Оля Показати IP 8 Листопада 2015 19:33
Блін, хто випустив в ефір Величка! Це якийсь капець! Нудно веде ефір і нецікаво.
Коля до Оля Показати IP 8 Листопада 2015 21:55
Не можна так казати, він заслужений...:)))
Я Показати IP 9 Листопада 2015 07:22
Чого тебе хвилюють питання на обласному рівні... Ти ж кандидат на посаду мера!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus