USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чинна влада нічого, крім батога, лучанам не пропонує. ВІДЕО*

7 Листопада 2015 12:08
Кандидат на посаду міського голови Луцька Олександр Товстенюк в ефірі телеканалау Аверс 5 листопада розповів про тиск на учасників виборчого процесу у Луцьку.

З його слів, зараз влада намагається знайти виправдання низькому рейтингу своєї партії на Волині, шляхом звинувачення опонентів.

Нагадаємо, на виборах 25 жовтня партія УКРОП отримала таку підтримку і довіру лучан, на яку місцева влада не очікувала. Окрім цього, в другий тур виборів мера вийшов представник цієї політсили Олександр Товстенюк та чинний мер, представник БПП «Солідарність» Микола Романюк.

Олександр Товстенюк звернув увагу на те, що, перед другим туром виборів міського голови, який має відбутися 15 листопада, особливо активізувася адміністративний тиск на виборців.



«Мені насправді дуже боляче й прикро говорити ці речі, але адміністративний тиск здійснюється. Особливо після 25 жовтня, коли завершився перший тур виборів. Чинна влада вже привітала всіх і себе, першою чергою, з перемогою, Володимир Петрович Гунчик (голова ОДА, - ред.) у себе в Фейсбуці говорив про кампанію, яка була «щедро всіяна гречкою», натякаючи на УКРОП», - сказав в телеефірі Олександр Товстенюк. Він пояснив це потребою Гунчика якимось чином себе виправдовувати, рейтинги своєї політичної сили, яка набрала 17%. Перед тим, зі слів Товстенюка, «наверх» доповідалося, що цифра сягне 34-35%

ЧИТАТИ ЩЕ: ПАРТІЯ ПОРОШЕНКА З ТРІСКОМ ПРОГРАЛА НА ВОЛИНІ

Також він звернув увагу на те, що після 25 жовтня представників та прихильників УКРОПу почали викликати на допити та відкривати щодо них провадження та фальшувати справи.

«Дуже прикро констатувати факт, як я вже сказав у своєму зверненні, що голів ОСББ, членів правління ОСББ, пересічних лучан десятками, сотнями викликають в міліцію, змушують їх відповідати на питання, які абсолбютно алогічні. Зокрема, задавалося питання, «чи балотувались ви на посаду міського голови». Кандидатів на посаду міського голови було всього 12, слідчі могли б і вивчити імена ціх людей.

Дивує те, де наразі взялося стільки наснаги, стільки матеріальних засобів у слідчих, у дільничних інспекторів, які ходять по під’їздах, допитують людей, у той час коли в 2014 році під час Майдану вони боялися вийти на вулиці», - зауважує Олександр Товстенюк.

КРІМ БАТОГА, ЧИННИЙ МЕР НІЧОГО ЛУЧАНАМ ЗАПРОПОНУВАТИ НЕ МОЖЕ

Дивує те, каже він, що міська влада, міський голова, який 5 років пропрацював, нічого, крім батога людям запропонувати не може.

«Міський голова - перший, хто мав би стати на захист інтересів своїх громадян, а не навпаки, коли він всіляко тисне на слідчі органи, щоб людей опитували, опитували й опитували.

А натомість, коли люди, які приходять вже з нашими юристами (Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», - ред.), з нашими адвокатами, то ми отримуємо інформацію, що виборцям пропонували по 200 гривень за те, щоб вони віддали свій голос за Романюка, - утім ці дані уже не вносяться до протоколів», - наголошує Олександр Товстенюк на однобокому підході слідчих. А також порушує питання тиску з боку представників влади перед другим туром виборів міського голови.

Нагадаємо, про використання адмінресурсу у власних передвиборчих інтересах неодноразово повідомляли жителі міста. Нещодавно набув розголосу факт залякування та тиску вихователів луцьких ДНЗ та змушування їх голосувати за чинного мера.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: ЛУЦЬКИХ ВИХОВАТЕЛІВ ЗАЛЯКУЮТЬ І ЗМУШУЮТЬ ГОЛОСУВАТИ «ПРАВИЛЬНО»

«Дуже прикро, що здійснюється тиск на завідувачів садочками, на директорів шкіл. Що завідувачка збирає весь колектив і каже: не голосуйте за Товстенюка, тому що він, коли стане міським головою, усіх, хто старший за 35 років - звільнить». Дуже прикро чути, що вказівка дається у Центр надання адміністративних послуг – не голосувати за Товстенюка. Прикро, що такі вказівки отримують працівники комунальних підприємств, наприклад «Луцькводоканал», - констатує Олександр Товстенюк.

Лякають припиненням виплати зарплат, зі слів кандидата, працівників державних підприємств, які й без того місяцями не отримують зароблених грошей.

«Сьогодні у мене була зустріч з працівниками ЛПЕ. І їх залякують: якщо вони будуть голосувати за Товстенюка, то не отримають зарплат (яких їм не платять з липня, серпня, вересня). А тим часом старі тролейбуси перефарбовуються, і гроші на це знаходяться. Платити за якісь там бренди, за логотипи, – гроші знаходяться. І знаходиться ще нахабство казати працівникам, що грошей не буде, якщо вони голосуватимуть за Товстенюка, а не за Романюка» - каже кандидат.

Підсумовуючи сказане, Олександр Товстенюк підкреслив, що за 16 листопада вибачитися і відчервонітися просто так не вдасться. А також запросив Миколу Романюка на розмову 13 листопада.

«Миколо Ярославовичу, я вас запрошую у п’ятницю, 13 листопада, до відвертої розмови тут, на «Аверсі». У мене до вас є декілька запитань, я хочу, щоб ви дали мені на них відповідь. І якщо у вас будуть запитання до мене – я теж вам відповідь дам», - сказав він.

Нижче пропонуємо переглянути повну версію ефіру, де Олександр Товстенюк, зокрема, запросив Миколу Романюка на розмову, висловився щодо власної самостійності та залежності від Ігоря Палиці, пояснив свою рекомендацію правоохоронцям щодо секретаря міськради Сергія Григоренка, окреслив своє бачення формування бюджету, того, якою має бути чесна та ефективна влада, звідки брати гроші ОСББ, пояснив, яким бачить розвиток ситуації із Центральним ринком та проблеми із тролейбусами в Луцьку, згадав про сміттєсортувальну станцію біля Луцька, фонтан у центрі міста, діяльність депутатської групи «Новий Луцьк» та розбудову спортивного комплексу, що на території «Авангард», тощо:

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
оля Показати IP 7 Листопада 2015 12:23
Бред! Вчора гребенюк дуже гарно пояснив журналістам, що це все провокація і брехня опонентів! Справді, побачимо у 2-му турі на чиєму боці правда!
ну-ну до оля Показати IP 7 Листопада 2015 13:01
а що той Гребенюк ще мій сказати?? кишка тоненька на теплому місці проти течії поГребти............
Лучанин Показати IP 7 Листопада 2015 12:33
Якраз батога нам і треба.
я Показати IP 7 Листопада 2015 13:38
Романюка уже видели в мерском кресле, хочется других посмотреть...
нік до я Показати IP 9 Листопада 2015 19:54
х...ню сказав
виборець Показати IP 7 Листопада 2015 13:54
Саньок красава. За нього знову проголосую, досить Луцьку радянських керівників
!!! Показати IP 7 Листопада 2015 14:58
Не ну все по ділу, романюку на дуель краще не виходити, ато просто товстенюк його розумово загнобить)!
Сторонній Показати IP 7 Листопада 2015 16:10
Я не є прихильником Товстенюка, однак. який з Романюка господарник свідчить ситуація з теплою водою в місті - півроку не було !. Комунальні підприємства "Луцькводоканал", " Луцьктепло" - банкрути. Діла Романюка переконливіші ніж його слова.
сторонній Показати IP 7 Листопада 2015 17:14
Панове, тим хто мене замінусував, наскільки я зрозумів, подобається жити без теплої води півроку. Вам, напевно, також холодна вода, опалення і газопостачання не потрібні! Браво моржі Романюка!!!
Анонім до сторонній Показати IP 7 Листопада 2015 18:18
лучанам ще подобається роками сплачувати гроші на утримання будинку, а потім, якщо проблеми з проводкою, з дахом і т.д., то знову все вирішувати за власний рахунок
лучанка Показати IP 7 Листопада 2015 18:36
Симпатичний молодий чоловік, приємний. З огляду на те, з чиєї команди він висувається, віриться, що буде робити для Луцька добрі справи!
так так Показати IP 8 Листопада 2015 01:40
Дійсно від чиєї партії іде тому і служитиме
Лучанка до так так Показати IP 10 Листопада 2015 01:03
100%
Lake Показати IP 8 Листопада 2015 02:19
Думаю що лучани виберуть саме його мером.Головне щоб робив, те для Луцька що обіцяє.І в нас Луцьк буде саме гарне місто, яким я дуже пишаюсь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus