USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

До Луцька привезли найшвидший в Україні болід силою в 4 тис. «коней»

22 Червня 2019 09:29
Ужесьогодні під час автоперегонів у Луцьку виступить надпотужний і надшвидкий болід із патріотично-козацькою назвою «Характерник». Так, конструювання та розробка «залізного монстра», що має під капотом міць у чотири тисячі кінських сил обійшлася пілоту в 450 тисяч доларів.

Варто зазначити, що автомобіль класу ProMod віддалено нагадує Chevrolet Camaro, однак, зі слів пілота Ігоря Коряки, її повністю зробили «з нуля».

До слова, у травні цього року в Умані пройшов перший етап Професійної української дрег-рейсинг серії Belshina Drag Raicing Pro Competitions of Ukraine, де 1200-кілограмового «Характерника» випробовували та налаштовували.

До нас приїхав і «Характерник» Ігоря Коряки – «монстр» потужністю 4 тисячі кінських сил. Він гарно розмальований, на ньому зображено характерник – козак-українець, цілитель, який віддає себе повністю козацтву та Україні. Дуже красива машина і наступного року вона представлятиме Україну на світових змаганнях. Це неабияка гордість для нас!» - наголосив голова вінницької федерації драгрейсингу та дріфту, що проводить ці змагання, Андрій Гальчинський.

Організатор зазначив, що поки що пілот лише тренується і вчиться «домовлятись» із норовливим «залізним конем», адже авто лише нещодавно побудували. Однак уже в наступному році «Характерник» матиме змогу показати всю свою міць перед усім світом.
Читати ще: ДРАЙВ ТА ШВИДКІСТЬ НЕЗАЛЕЖНО ВІД ВІКУ: У ЛУЦЬКУ ЗМАГАЛИСЯ ТОП-ПІЛОТИ ТА «ВУЛИЧНІ ГОНЩИКИ»

«Машину не так давно побудували, тож Ігор її налаштовує та вивчає, тому що дуже важко керувати таким болідом, зокрема налаштувати автомобіль «слухатися» - їхати і рівно, і швидко. Але найголовніше - це самому пілоту адаптуватися до шаленої швидкості, адже ця машина може розганятися до швидкості 400 кілометрів на годину і проходити дистанцію в 402 метри за 6 секунд. Такі автомобілі розганяються до першої сотні метрів за 0,8-0,9 секунди», - каже автоспортсмен. Під капотом у дрегстера - 8-циліндровий двигун і система турбонаддування.
Також цікавим фактом є те, що у «Характерника» лише три передачі, саме тому його важко налаштувати так, щоб їхав прямо, як стріла та мав гарне зчіплення з трасою.

До слова, аби допомогти пілоту Ігорю Коряці налаштувати ексклюзивний суперкар, до України прибув спеціально навчений фахівець з Литви.

«Маємо надію, що уже 22 червня у Луцьку «Характерник» покаже дуже круті заїзди і результати», - резюмував Андрій Гальчинський.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що у Луцьку завершився перший день перегонів DDL-DRAGRACING DEVELOPMENT LEAGUE. Так, участь у змаганнях взяли професійні пілоти та аматори різних вікових категорій – наймолодшому учаснику заїзду було п’ять років, а найстаршому – шістдесят шість. Також на сайті опублікували репортаж із кваліфікаційних тренувальних заїздів професійних пілотів та аматорів у межах проведення вищезгаданих автоперегонів.
Вікторія Семенюк, Олександр Гаврилюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus