USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Модна арена Луцька виходить на новий рівень

27 Вересня 2021 08:00
Усе більше селебриті то тут, то там з’являються в одязі українських брендів, обираючи їх серед світового розмаїття. А цього року на Нью-Йоркському тижні моди серед топових світових дизайнерів були представлені й чотири українські бренди, які американські ЗМІ описували як «приховані таємниці України, котрі треба було відкрити світу». Нехай не дуже швидко, але наші співвітчизники рухаються до світових визнаних вершин.

Нещодавно на Lviv Fashion Week дебютувала луцька дизайнерка Ірина Дяченко, яка вкотре довела, що наші митці не поступаються американським, європейським і локально столичним.

Головною родзинкою колекції стали шовкові хустинки з авторськими принтами. Усі дизайни хусток натхненні природою, що підтверджує тезу про те, що саме природа є рушієм будь-якого мистецтва. Адже ще Крістіан Діор говорив про те, що єдина річ окрім жінок, котра його надихає – це сад із квітами. У той же час багато музикантів десятиліттями тікають за місто, щоб написати новий альбом, а недавня автобіографія актора Меттью Мак-Конагея Greenlight, як він у ній же і зізнався, була написана в пустелі. Куди не подивися, усі митці творять якщо не на, то завдяки природі.
На дизайнерку Ірину Дяченко природа дивилася з багатьох картин у її квартирі в Луцьку, надихаючи не тільки на хустки, але й на створення колекції всього за 20 днів. Окрім того, вона є амбасадором житлового комплексу «Haute Couture» від Сімейної Фортеці – комплексу, що розташований одразу за Луцьком прямо навпроти лісу. Таке розташування домівки насправді дуже важливе для будь-якого митця: чи ви фул-тайм художник, чи любите повишивати після роботи. Адже свіже повітря та панорамні краєвиди природи заспокоюють, допомагають зосередитись і надихають своєю довершеністю. Науковці довели, що прямі лінії, притаманні містам, погано сприймаються людським мозком, стимулюють стреси та втому. Натомість нерівні, асиметричні, вигнуті лінії, притаманні природі та збережені в «Haute Couture», гармонійно сприймаються і оком, і мозком, що стимулює його збалансовану роботу.
Саме тому, обираючи місце для життя та творчості, не достатньо просто підкласти подушку під спину, потрібно думати глибше й масштабніше, вибиратися якщо не за межі квартири, то за межі міста в своїх квартирах. Адже тільки надихаючись неповторною українською природою, ми зможемо передати всьому світу меседж про те, яка наша країна талановита та красива.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus