USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Невдоволені активісти, «секретар Яручик»: сесія Луцької міськради у фото

2 Березня 2017 14:30
Невдоволені активісти, нагадування про «поки що депутатів», декілька спроб зібрати кворум та жарти про «секретаря Яручика»: чергова спроба розпочати пленарне засідання позачергової сесії міськради.

Засідання 19-ої позачергової сесії міськради повинно було відбутися о 10 годині 2 березня.

Ще за 10 хвилин до запланованого початку засідання обранці міської громади не поспішали на засідання. Натомість кулуарами гуляв очільник фракції «Самопоміч» у Волиньраді Михайло Імберовський.

Перед початком засідання до зали увійшли декілька активістів на чолі з самооборонівцем Сергієм Рижковим. Вони почали встановлювати таблички з написом «Поки що депутат… Громада м.Луцьк» на робочих місцях частини депутатів, не пояснюючи, що мають на увазі. Прибрати таку табличку зі свого місця вирішив депутат Євгеній Ткачук, вступивши в словесну перепалку з активістами, які доводили, начебто він більше не має права бути депутатом. «Зрадницею» називали активісти також депутата фракції «Солідарність» Наталію Бунду.


Оскільки на визначену годину не зареєструвалася достатня кількість депутатів, секретар міськради Юлія Вусенко вирішила порадитися з керівниками фракцій.

«А позафракційних запрошуєте?» - жартує єдиний позафракційний депутат ради Микола Яручик.

«Де секретар Яручик?» - Євгеній Ткачук декілька разів жартував, називаючи колегу секретарем міськради.


Порадившись з головами фракцій, початок засідання відтермінували на годину – провокативні таблички під час перерви зникли з робочих місць депутатів.

Оскільки після перерви зібрати кворум знову не вдалося, лунали заклики про розгляд земельних питань замість дискусійного питання про переобрання секретаря та про проведення перевиборів через «недієздатність» міськради. Депутат Микола Собуцький емоційно назвав чинну міську раду «кишеньковою».

Після запальних виступів декількох депутатів щодо недієздатності ради та закликів «усім скласти мандати» пленарне засідання позачергової сесії секретар міськради знову оголосила перерву. Про дату чергової спроби скликати сесію повідомлять пізніше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus