USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Помер легендарний голлівудський актор Кірк Дуглас. Йому було 103 роки

6 Лютого 2020 09:13
5 лютого в США помер легендарний голлівудський актор Кірк Дуглас. Йому було 103 роки.

Про це у Facebook написав його син, також актор Майкл Дуглас, пише ТСН.

«Із величезним смутком ми з моїми братами повідомляємо, що Кірк Дуглас покинув нас сьогодні у віці 103 роки. У світі він був легендою, актором із золотої доби фільмів, що пережив свої золоті роки, гуманітарій, який був прихильний до справедливості та причини, він вірив у встановлення стандарту, до якого ми прагнемо. Але для мене та моїх братів Джоеля та Пітера він був просто татом, для Кетрін – чудовим свекром, своїм онукам і правнуку – люблячим дідусем, і для його дружини Енн – чудовим чоловіком», – заначив Майкл Дуглас.

Він додав, що «життя Кірка було добре прожито, і він залишає спадщину у фільмі, яка передаватиметься наступним поколінням, і історія прославленого мецената, який працював на допомогу громадськості та заради наближення миру на планеті. Дозвольте закінчити словами, які я сказав йому в останній день народження (9 грудня), і які завжди залишатимуться правдою: «Тату, я тебе так люблю, і я так пишаюся тим, що твій син!».
Кірк Дуглас народився в передмісті Нью-Йорка в сім’ї єврейських емігрантів до США з Російської імперії (з міста Чаусів нинішньої Білорусі). Від народження його звали Іссур (Іззі) Данилович Демський, ім’я змінив згодом.

Закінчив Сент-Лоренський університет та академію драматичного мистецтва в Нью-Йорку. Під час Другої світової війни після закінчення мічманської школи служив лейтенантом у військово-морському флоті США.

Кірк Дуглас є лауреатом почесного «Оскара» «за видатний внесок у розвиток кіномистецтва» (1996). Також номінувався за ролі у фільмах «Чемпіон» (1949), «Поганець і красуня» (1952), «Пристрасть до життя» (1956).

1996 року Кірк Дуглас переніс інсульт. Після того він перестав зніматися в кіно. Остаточно від наслідків хвороби так і не оговтався, пересувався на інвалідному візку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus