USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Температура Всесвіту за 10 мільярдів років зросла вдесятеро, – вчені

16 Листопада 2020 07:40
Середня температура газів у Всесвіті за останні 10 мільярдів років збільшилася у понад десяток разів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Independent.

На сьогоднішній день вона становить близько 2 мільйонів градусів Цельсія.

«У той час як Всесвіт еволюціонує, гравітація у космосі об’єднує темну речовину і гази та перетворює їх у галактики та скупчення галактик», - заявив вчений з американського Університету штату Огайо І Куан Чан. За його словами, цей процес супроводжується сильним спротивом, що, своєю чергою, приводить до підвищення температури газів.

Зазначається, що для того, аби перевірити температуру Всесвіту, дослідники розробили спосіб, який дозволив їм оцінити температуру, якою вона була подалі від Землі (ще раніше у часі) і порівняли її з температурою, яка спостерігається ближче до нас (у поточний час). Результати дослідження підтвердили, що гази у Всесвіті з часом стають гарячішими через гравітаційний колапс космічної структури.

Видання додає, що дослідження, опубліковане в журналі Astrophysical Journal, спиралося на роботу Джима Піблса, який у 2019 році отримав Нобелівську премію з фізики за роботу щодо масштабної будови Всесвіту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
сталкер Показати IP 16 Листопада 2020 10:24
псевдонауковий брєд...Десять мільярдів років назад вони температуру всесвіту виміряли...Це все припущення окремої групи "вчених" і ніщо більше...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus