USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку показали «Собаче серце» Булгакова

13 Квітня 2019 23:35
Виставу «Собаче серце» за повістю Михайла Булгакова показали 13 квітня у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка в Луцьку.

Тема твору – це неймовірний експеримент, який закінчується перетворенням собаки в людину, а також наслідки, до яких це призвело. Події відбуваються у квартирі відомого хірурга професора Пилипа Преображенського, який відкрив ефективний метод омолодження і вирішив продовжити роботу – затіяти унікальний експеримент - операцію з пересадки собаці людських органів. Для цього він використав труп безпритульного та бродячого пса Шарика.

Далі події розгортаються доволі несподівано, вистава сповнена почуттів, переживань, а також торкається проблем, актуальних і для наших днів: втручання в закони природи, стосунки посадовців і простого народу, безграмотність, безкультур’я.

Режисер-постановник п’єси – відомий російський артист та актор Валерій Золотухін, на рахунку якого понад 80 найрізноманітніших ролей.

Глядачі із задоволенням згадували твір Булгакова, який читали раніше, та екранізацію й порівнювали із побаченою виставою.

До слова, вперше екранізували повість в Італії у 1976 році. Натомість екранізація в СРСР відбулася аж у 1988 році, хоча сама книга була написана ще у 1925.

Один із глядачів Ігор Оборонов поділився, що «Собаче серце» - один із його улюблених творів російських класиків, тому не пропустив нагоду побачити «оживлення» твору на сцені.

«Чудовий твір, ще з молодості багато разів перечитував «Собаче серце», і от випала можливість ще раз поринути в цей світ професора Преображенського. Зробили собі на вихідні таке маленьке свято. Цікаво відзначити, що акторам успішно вдалося передати суть – підняті віковічні проблеми людських слабкостей, які були 100 років тому і є на сьогоднішній день. От з цього і гарно посміялися», - розповідає Ігор Оборонов.


На цю виставу, наголошує лучанка Нінель Сніжко, вона чекала з початку року.

«Із січня я чекала на цю виставу в Луцьку, відколи її почали у нас анонсувати. Книгу перечитувала не один раз. Тож вирішила з чоловіком прийти на неї. Все так цікаво вийшло, отримала безліч задоволення. Особливо мені подобається таке бачення професора, який був далекоглядним і міг прогнозувати, як сьогоднішні дії позначаться у майбутньому. У виставі можна провести й певні аналогії з сьогоденням. Скажу словами професора Преображенського - «краще б дорогами зайнялися, а не політикою». Загалом, я задоволена, й рекомендую відвідати виставу», - каже Нінель Сніжко.


А глядачка Олена Лящук каже, що вистава подарувала їй багато емоцій, тому рада, що відвідала «Собаче серце».

«Це класика, книжку читали, фільм бачили і було цікаво, як цей сюжет можна представити у виставі. І результатом я задоволена, досить вражаюче, викликає багато емоцій. Діалоги теж такі емоційні. Йдучи на виставу, я не уявляла, як її можна було поставити на сцені, адже фільм – це зовсім інший формат, декорації. Книга, без сумніву, дає глибину розвитку, включаючи образне мислення. Але із п’єсою, як на мене, режисер і актори успішно впоралися», - ділиться емоціями глядачка Олена Лящук.


Стоячи та гучними аплодисментами глядачі подякували гостям, які не лише показали гарну виставу, а й спонукали задуматися про головні цінності людського буття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Глядач Показати IP 14 Квітня 2019 09:42
Так і не зрозумів, який театр представив постановку і як звати артистів :(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus