USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Яскраве астрономічне тріо: лучани спостерігали міні-парад планет

20 Листопада 2020 22:32
У ніч на 20 листопада в черговий раз спостерігачі по всьому світу, у тому числі й волиняни, мали змогу побачити видовищну зустріч зростаючого Місяця, Юпітера і Сатурна.

Так, минулого тижня Місяць зустрівся з внутрішніми планетами, Венерою і Меркурієм, а у ніч з 19 на 20 листопада наш природний супутник наблизився до сліпучих газових гігантів Юпітера і Сатурна.

Максимальне зближення Юпітера і Місяця відбулося 19 листопада 2020 року о 10:57 за київським часом, однак, це не єдиний момент, коли їх можна побачити поруч. Трохи пізніше, але у той же день, інший газовий гігант, Сатурн, приєднався до дуету Місяця і Юпітера. З'єднання Місяця і Сатурна відбулося 19 листопада 2020 року о 16:51 за київським часом. Місяць і Сатурн зустрілися в сузір'ї Стрільця.
Аби знайти газових гігантів в небі 18, 19, 20 і 21 листопада, варто орієнтуватися на тонкий серп зростаючого Місяця після настання темряви. Юпітер приблизно в 12 разів яскравіший за Сатурн, тому переплутати ці планети складно. Якщо відшукати на небі сліпучий Юпітер, нескладно помітити й золотисту зірку, що сяє неподалік. Це Сатурн, найбільш віддалена від Землі планета, видима неозброєним оком. А ось помилуватися її красивими кільцями можна лише з допомогою телескопу.

Ось таким міні-парад планет побачила користувачка Facebook Anna Danylchuk
Підготувала Вікторія СЕМЕНЮК.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus