USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцькій міськраді «подякували» Порошенку за «драконівські» тарифи

28 Січня 2019 14:07
«Лучани не мають чим платити за наші послуги», - звернулась до обранців громади директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна.

З її слів, нереально високими тарифами на тепло держава поставила підприємство в критичну ситуацію, адже споживачі теплоенергії не в змозі платити таку «комуналку».

Про це розмовляли під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження сьогодні, 28 січня.

Так, Валентина Малютіна звернулась до членів профільної комісії із проханням підтримати проект Програми підтримки ДКП «Луцьктепло» на 2019 рік.

З її слів, Програму підтримки уже затвердили під час крайнього виконкому, однак, в кінці грудня вийшла постанова Кабміну, у якій зазначено, що послуги теплопостачання визначають такими, які становлять суспільний інтерес. Саме через це потрібне схвалення програми ще й антимонопольним комітетом.

Як пояснила очільниця ДКП «Луцьктепло», загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, становить трохи більше 50 мільйонів 448 тисяч гривень, які підприємство хоче отримати з міського бюджету.

«На 2019 рік у нас заплановано багато робіт, зокрема роботи з переобладнання котелень, а також ремонту та відновлення трубопроводів. Наразі тривають останні погодження. Що стосується грантових коштів, то ми просили оновлення спеціальної техніки, оскільки наша – критично стара. Свого часу погодились на тендер, але й досі не надійшло жодних пропозицій. Купили маленький екскаватор за півмільйона. Наші екскаватори всі бачили - вони великі і все загрібають усе що треба і не треба. Хочемо хоча б трошки розпочати процес із оновлення техніки», - зазначила Валентина Малютіна.

З її слів, ДКП «Луцьктепло» є комунальним підприємством, яке забезпечує мешканців теплом, необхідним для обігріву приміщень та постачання гарячої води. Основним джерелом формування доходів підприємства є відпущена споживачам теплова енергія та надані послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води за відповідними тарифами. Однак, підприємство має низку зобов’язань минулих років не передбачених у структурі діючих тарифів на теплову енергію та послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання.

Одне з них, це виплата боргу ТОВ «Тепелен» у сумі 23 тисячі гривень. Так, згідно із графіком, погашення заборгованості за Мировою Угодою між ТОВ «Тепелен» та ДКП «Луцьктепло» у 2019 році слід сплатити 5 мільйонів 520 тисяч гривень.


Валентина Малютіна переконує, що самотужки ДКП «Луцьктепло» таких сум не осилить, тому й звертається до членів профільної комісії, аби ті посприяли у вирішенні актуальних для підприємства питань.

«Це дуже приємно, але у відповідь ми сподіваємось, що нарешті впадуть тарифи на тепло. Адже ми вам дамо 50 мільйонів замість того, щоб робити освітлення вулиць, вкладати асфальт. Третина з нас живе в приватному секторі. Особисто я не користуюся послугами «Луцьктепла», бо дорого.

Саме тому хотілося б, аби ви ефективно використовували виділені вам кошти, а не з року в рік просите 50 мільйонів. Бойлером вигідніше нагрівати воду, опалення вигідніше мати електричне. Ваші тарифи такі, що їх не можна витримати», - звернувся до очільниці «Луцьктепла» депутат Луцької міської ради Віктор Ящук.

На це голова комісії Андрій Козюра відповів, мовляв, кожна пропозиція має право на існування, але, на жаль, держава поставила підприємства теплоенергетики в досить складну ситуацію.

«Усі мережі в аварійному стані, але поцікавтеся, чи дала держава кошти хоча б на одну трубу?» - звернувся він до колег. За такі тарифи варто «подякувати» Петру Олексійовичу (Порошенку, - ред..). На жаль, вся країна проковтнула цю пігулку», - зазначив обранець громади.

На це директор ДКП «Луцьктепло» відповіла:

«Люди не можуть платити за наші послуги. Через це ми маємо величезні борги. Попри те, що не всі можуть вчасно платити за комуналку, підприємство змушене щомісяцяь платити за газ. Наші тарифи – ще більші, ніж в «Луцькводоканалі», але ми мусимо це робити. Тому що нереально дорогий газ», - зауважила Валентина Малютіна.

Також вона наголосила, у найближчих планах підприємства - придбання двох нових екскаваторів, які є менш затратними по пальному.

«Дуже слушно, що ви хочете купити щось нове із техніки, бо боляче дивитися, як ваші великогабаритні «трактори» їздять по асфальту. Нащо класти той асфальт, якщо після відповідних робіт він все одно зійде», - зазначив один із членів профільної комісії.

Таким чином депутати у більшості затвердили Програму підтримки ДКП «Луцьктепло» на 2019 рік і рекомендували питання до розгляду на черговій сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
дивакиви Показати IP 28 Січня 2019 14:34
порошенко особисто встановлює тарифи?!!
лучанка Показати IP 28 Січня 2019 15:11
Самі цю Раду вибрали
Адепт Рошена Показати IP 28 Січня 2019 15:13
Зате як всі раділи коли король приїздив останнього разу з термосом!
Виктор Федорович Яну Показати IP 28 Січня 2019 15:15
Как вы там без меня Вы уже в европе хорошо жить стали
Анатоль_ Показати IP 28 Січня 2019 15:16
За драконівськи тарифи кому дякувати людям?
Ну ну Показати IP 28 Січня 2019 15:46
Депутати, як правило, не є споживачами послуг ДКП"Луцьктепло". Тому можливо не обізнані, що організація побудована на безконтрольному поглинанню коштів населення ( тариф намальований з стелі ), але розумію і коштів населення і гранту якось мало. Тоді ще треба залучати (роздерибанити) кошти міськради.
123 Показати IP 28 Січня 2019 16:31
Не Луцьктепло треба підтримувати, а подумати міськраді, як людям посприяти у переході на індивідуальне опалення помешкань! Краще замість екскаваторів і 50 млн грн підтримки впровадьте міську програму допомоги людям із індивідуальним опаленням!
Споживач Показати IP 28 Січня 2019 17:29
Дискусія ні про що!!!ДКП "Луцьктепло",практично банкрут і пробують щось заперечувати.Де ваші кошти ЄБРР і 250 ІТП,а Закон передбачає до 01.08.2019 обладнання всіх будинків ВОТЄ і гарячої води.Може скажете правду і не будете людям морочити "крижі" .Борги наростають в геометричній прогресії,а ви щось собі "мрієте"і грієте ду..в теплих кабінетах...Тільки не треба про інд. опалення в багатоквартирних будинках,поки що це ілюзії...і обман себе.
Лучанка Показати IP 28 Січня 2019 18:02
Домайданились!!!!!А чого ж зараз не йдете на Майдан?Комуналку неможливо заплатити.А ніхто не страйку?є????Всім так добре.А протестів нема.Бо ми є нація рабів.Поки знов нас не виведуть на Майдан.то самі не вийдемо.Ганьба!
дивакиви до Лучанка Показати IP 28 Січня 2019 22:53
Юля - ти?!!
Лучанин Показати IP 29 Січня 2019 08:56
А ці ,так звані, депутати, хоч знають,що тарифи затверджують органи місцевого самоврядування і вони за них голосували і Луцьктепло не є ліцензіантом навіть НКРЄКП.А вони одні з найвищих в Україні.Може будемо накінець обирати депутатів,які живуть поряд з нами,а не в приватному секторі.
Носатий дядько Показати IP 29 Січня 2019 16:56
А ви зайдіть у будь який тепловий пункт ДКП "Луцьктепло" на районі і подивіться скільки там сидить дармоїдів. Пр їхній "охвіс" мовчу.
Лучанин Показати IP 29 Січня 2019 19:12
Носатому.Заходив в теплопункт.Там ніхто не сидить.Іноді зявляється оператор.Якщо Ви хоч розумієте,що це таке?Напевно ні.А в Луцьктеплі дійсно "перебір"чиновників,але це державне комунальне підприємство,поки що...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus