USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Apple погодилася заплатити $500 млн штрафу за сповільнення айфонів

3 Березня 2020 11:12
Компанія Apple погодилася заплатити штраф за навмисне сповільнення старих моделей айфонів, інформує ВВС.

Колективний позов проти Apple ще у 2017 році подали власники смартфонів iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus та SE.

Остаточний розмір штрафу складатиме до 500 мільйонів доларів.

Підозри в тому, що Apple уповільнює роботу старих моделей смартфонів, виникали у користувачів упродовж багатьох років, проте компанія офіційно визнала цей факт тільки у 2017 році.

Представники Apple пояснювали, що такий крок був необхідним: адже з роками акумулятори айфонів «зношуються» і аби продовжити пристроям життя, їх і доводиться частково сповільнювати.

«Ми прагнемо забезпечити своїх користувачів найкращими можливостями, зокрема поліпшити загальну продуктивність і продовжити термін служби пристроїв. Літієві батареї з часом стають занадто слабкими для того, щоб підтримувати активну роботу смартфона на холоді й при слабкому заряді», – заявляли в Apple.

Натомість частина користувачів трактувала такий підхід інакше: за їхніми словами, навмисно сповільнюючи роботу старих телефонів, Apple стимулює їх купувати нові моделі.

Минулого місяця через сповільнення айфонів з Apple стягнули штраф у розмірі 27 мільйонів доларів у Франції. Місцевий регулятор дійшов висновку, що компанія мала попередити своїх користувачів про сповільнення їхніх пристроїв, а оскільки тривалий час цього не робила, то має заплатити штраф.

До цього Apple заплатила 10 мільйонів доларів штрафу в Італії.

Apple досі сповільнює старі айфони?

Так, але тепер – відтоді, як визнала існування цієї практики у 2017 році, – цього не приховує. Йдеться про такі моделі айфонів:

- iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus

- iPhone SE

- iPhone 7 і 7 Plus

- iPhone 8 і 8 Plus з операційною системою iOS 12.1 або більш пізніми версіями

- iPhone X з iOS 12.1 або більш пізніми версіями

Функція часткового сповільнення вмикається лише тоді, коли акумулятор пристрою починає «зношуватися».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus