USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Huawei звернулася до суду через дії американської адміністрації

29 Травня 2019 09:56
Китайський телекомунікаційний гігант Huawei подав позов до суду з вимогою розглянути в спрощеному порядку рішення США про внесення його до «чорного списку», і визнати його таким, що порушує конституцію Сполучених Штатів, повідомила компанія.

Позов був поданий минулого вівторка в окружний суд США в східному окрузі Техасу, пише Інтерфакс-Україна.

У поширеній Huawei заяві наголошується, що вона вимагає визнати частину спрямованого проти Китаю закону США про національну оборону антиконституційним.

Представник китайської компанії Сун Люпин в статті, опублікованій в The Wall Street Journal в понеділок, писав, що закон у частині, яка стосується Китаю, порушує положення конституції про те, що законодавство не повинно застосовуватися замість суду.

Прийнятий у 2018 році Закон про національну оборону підсилює роль комітету з іноземних інвестицій США (CFIUS).

Цей орган займається аналізом закордонних інвестиційних пропозицій на предмет загрози національній безпеці. Вважається, що цей захід спрямований проти Китаю.

У заяві Huawei йдеться, що закон до прийняття судового рішення визначає, що компанія винна, і вводить проти неї серйозні обмеження.

Метою американської адміністрації є «витіснення Huawei з ринку Сполучених Штатів».

Раніше президент США Дональд Трамп підписав указ «Про забезпечення безпеки поставок інформаційно-комунікаційних технологій і послуг», який дозволить його адміністрації блокувати іноземні технологічні компанії від ведення бізнесу в США, якщо вони загрожують національній безпеці.

При цьому міністерство торгівлі США прийняло рішення внести Huawei в список фірм, поставки для яких з США можуть здійснюватися тільки на підставі спеціальних ліцензій.

Раніше Google відключив виробника телефонів Huawei від деяких оновлень операційної системи Android. Наступна версія смартфонів на Android також втратить доступ до популярних сервісів, включаючи Google Play Store, Gmail і YouTube. Згодом ще чотири компанії, окрім Google, призупинили співпрацю з Huawei – це виробники чіпів Intel Corp., Qualcomm Inc., Xilinx Inc. і Broadcom Inc. Також Huawei заборонили використовувати карти пам'яті microSD.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus