USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Mobile ID запрацює в Україні до кінця року: що це таке

9 Серпня 2017 07:00
D-паспорти зі вбудованим цифровим підписом почнуть видавати восени, а до кінця року такий підпис буде доступний на SIM-картці у рамках програми MobileID.

Сервіс MobileID дозволить зберігати всі дані про громадянина – електронний цифровий підпис, ідентифікаційний код, паспортні дані тощо – на SIM-картці. Цей сервіс вже успішно працює в 28 країнах Європи, інформує канал 24.

Зокрема, за допомогою технології Mobile ID користувачі смартфонів зможуть ставити електронні підписи до документів. Власники мобільного зможуть оплачувати послуги та отримувати доступ до захищених документів.

Технологія містить у собі взаємодію між різними мережами мобільних операторів та центрами сертифікації ключів. Для цього розробники створять спеціальні SIM-карти із вбудованими алгоритмами ідентифікації.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман анонсував з осені старт видачі внутрішніх паспортів у вигляді ID-картки із вбудованим електронним цифровим підписом, а до кінця року такий підпис буде доступний на SIM-картці у рамках програми MobileID.

За його словами, впровадження електронних послуг – один із пріоритетів уряду, тому до кінця року планується запровадити ще низку онлайн-сервісів. Зокрема, це реєстрація дитини та шлюбу онлайн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus