USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Акціонери Facebook вимагають відставки Цукерберга

14 Квітня 2019 09:29
Група акціонерів компанії Facebook наполягає на тому, що засновник соціальної мережі Марк Цукерберг повинен покинути посаду голови правління.

Така заява розміщена на сайті Комісії з цінних паперів і бірж США напередодні річних зборів акціонерів, пише ТСН.

Автори ініціативи включили її в план обговорення на річних зборах, які пройдуть 30 травня. Акціонери вказують, що з липня 2018 року оцінна вартість Facebook рухнула на 40% через рішення керівництва і правління, які не змогли захистити вартість акцій. Вони зазначають, що в компанії є дискримінація деяких акціонерів: низці власників акцій надається більше прав голосу. Це насамперед стосується Марка Цукерберга, при тому, що йому належить лише 13% акцій компанії, в правлінні за ним закріплена частка в 51% всіх голосів.

Цукерберг має можливість фактично одноосібно контролювати політику компанії.

«Без рівних прав голосу акціонери не можуть залучити керівництво до відповідальності», – підкреслюють автори заяви. Вони нагадали про звинувачення, які привели до падіння вартості компанії – зокрема, поширення на базі Facebook неправдивої інформації та втручання у вибори. «Фейкові новини, втручання у вибори і загроза нашій демократії – акціонерам потрібно щось більше, ніж просто заперечення цього, спроби ухилитися і відстрочки з відповіддю», – додали в заяві.

Інша заява вимагає призначити головою ради директорів компанії незалежного директора замість Марка Цукерберга. Ця пропозиція має на увазі поділ посад генерального директора і голови правління. Автори апелюють до досвіду Google, Microsoft, Apple, Oracle та Twitter, де такий поділ було введено.

Раніше за інформацією ЗМІ, повідомлялося, що кілька публічних фондів, що мають акції компанії Facebook висунули пропозицію усунути з посади генерального директора її засновника Марка Цукерберга.

Акціонери вважають, що компанія Facebook «погано впоралася» з низкою серйозних суперечок, в тому числі щодо втручання Росії у вибори в США і витоку даних Cambridge Analytica.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus