USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Більше половини інвесторів Facebook хочуть відставки Цукерберга

8 Червня 2019 23:45
68% зовнішніх акціонерів компанії Facebook проголосували за призначення незалежного директора на місце Марка Цукерберга під час акціонерних зборів компанії, що відбулись минулого місяця.

Критику зовнішніх акціонерів викликає недостатньо потужна, на їх думку, політика компанії з захисту приватних даних користувачів, повідомляє УНН із посиланням на Голос Америки.

Голосування привернуло увагу до проблеми, однак, ймовірно, не призведе до негайної зміни керівництва, через те, що компанія має дворівневу систему акцій. За цією системою, кожна акція, яку мають Цукерберг та керівництво компанії, відповідає десятьом голосам при прийнятті рішень, а акції, які утримують зовнішні акціонери, мають по одному голосу. Це дозволяє компанії отримувати інвестиції, але не розпорошувати контроль над компанією. За рахунок свого пакету акції, Цукерберг має 58% голосів в компанії.

«Цукерберга може звільнити лише сам Цукерберг», – говорять спостерігачі.

Збори акціонерів компанії, що відбулись минулого місяця в Каліфорнії супроводжувались акціями протесту.

Раніше повідомлялося, що група акціонерів компанії Facebook не змогла домогтися відсторонення засновника соціальної мережі Марка Цукерберга з посади голови ради директорів компанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Шарій проти мордокни Показати IP 9 Червня 2019 07:47
Це вже політична фірма. Правди і демократії там давно немає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus