USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Блокує екран і вимагає викуп – Android атакував новий вірус

13 Жовтня 2017 17:29
Фахівці антивірусної компанії ESET вперше виявили шифратор для мобільних пристроїв на базі Android, який блокує екран і вимагає викуп.

Про це йдеться в прес-релізі компанії ESET, передає Кореспондент.

Програма блокує екрани гаджетів.

Зазначається, що шкідливе програмне забезпечення під назвою DoubleLocker працює на основі вірусу, який викрадав банківські дані жертв. Проте на відміну від звичайних банківських вірусів, він не займається збором банківських даних користувачів, а шифрує знайдені дані і може замінити PIN-код смартфона чи планшета. Як наголошує ESET, таке поєднання функцій в екосистемі Android спостерігається вперше.

Поширення небезпечного програмного забезпечення відбувається під виглядом поновлення чи активації Adobe Flash Player на фальшивих сайтах. Потрапивши на пристрій, DoubleLocker отримує необхідні дозволи під виглядом увімкнення помилкової служби Google Play Service.

За зняття блоку з гаджета зловмисники вимагають 0,0130 біткоїна, в іншому випадку загрожують через 24 години знищити всі дані.

До слова, нещодавно вірус CopyCat атакував пристрої Android. Наразі понад 14 мільйонів користувачів у всьому світі стали жертвами хакерської атаки.

Нагадаємо, 27 червня українські установи стали жертвами масштабної кібератаки, проведеної за допомогою вірусу Petya.A. Хакерські атаки були націлені на об’єкти критичної інформаційної інфраструктури енергогенеруючих і енергопостачальних компаній, об’єктів транспорту, ряду банківських установ, телекомунікаційних компаній. Вірус атакував і Кабінет Міністрів України. Потужна хакерська атака почалася з України, а потім сталася і в 64 інших країнах. Експерти назвали винуватцем зараження ПК програму M.E. Doc, що використовується у бухгалтерії. В СБУ заявили, що метою масштабної хакерської атаки була дестабілізація ситуації в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 13 Жовтня 2017 19:59
Реклама eset?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus